UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΣΥΡΙΓΓΙΑ ΠΡΩΚΤΟΥ: Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Search This Blog

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για γνώμες ασθενών κάντε click εδώ https://iatreiomoschovaki.blogspot.com/

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για το νέο κορονοϊό κάνετε click εδώ https://novelswineinfluenza.blogspot.com/

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που έχουν εισαχθεί στο ιατρείο για την αποτελεσματική προφύλαξη έναντι covid γρίπης και λοιπών αναπνευστικών λοιμώξεων με την έναρξη της πανδημίας covid 19 μπορείτε να κάνετε click εδώ https://drive.google.com/file/d/1U17FGdw8nj4B4VMMZTiy2W5cbbW8kOnL/view?usp=sharing

Μπορείτε να εκτυπώσετε το τρέχον ενημερωτικό δελτίο μου για τον κορονοϊό από το https://amoschovakineaprolipsi.blogspot.com/

Υπεύθυνα δίπλα σας: 29 χρόνια κλινικής εμπειρίας. 22 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου. Ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.

5/26/11

ΣΥΡΙΓΓΙΑ ΠΡΩΚΤΟΥ: Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Τα συρίγγια πρωκτού είναι ελκώδεις σχηματισμοί στην περιοχή του πρωκτού, με μήκος που συχνά δεν υπερβαίνει τα 5 mm. Οι πάσχοντες εμφανίζουν έντονο πόνο κατά την αφόδευση και αίσθημα καύσους. Η κατάσταση οδηγεί τον πάσχοντα να αναβάλλει την κένωση, λόγω του φόβου επώδυνων συμπτωμάτων.

Το συρίγγιο συνήθως είναι αποτέλεσμα τραύματος κατά την αφόδευση. Σπανιότερα προκύπτει ως επιπλοκή υποκείμενων νοσημάτων και παθολογικών καταστάσεων (π.χ. αids, σύφιλης, φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, καρκίνων).

Ο σχηματισμός συριγγίου είναι μια συχνή επιπλοκή της χρόνιας δυσκοιλιότητας και συχνά ταλαιπωρεί το σύγχρονο άνθρωπο, οδηγώντας τον στο χειρουργείο. Η πρακτική αυτή, εκτός από το υψηλό οικονομικό κόστος της, σε αρκετές περιπτώσεις ανακουφίζει μόνο προσωρινά τους πάσχοντες, λόγω της ανάπτυξης συμφύσεων ή αλλοιώσεων της αρχιτεκτονικής της περιοχής. Οι μετεγχειρητικές αυτές επιπλοκές άλλοτε επιδεινώνουν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, πυροδοτώντας εκ νέου το νοσηρό μηχανισμό ανάπτυξης συριγγίων, ενώ άλλοτε προκαλούν διαταραχές του τόνου των σφιγκτήρων και ακράτεια κοπράνων.

Σήμερα η χειρουργική αντιμετώπιση επιφυλάσσεται σε ορισμένες περιπτώσεις συριγγίων (π.χ. παρουσία αποστήματος, επίμονες υποτροπές).

Ειδική διατροφή και συμπληρώματα σε συνδυασμό με φάρμακα που προάγουν την επούλωση και την ρύθμιση του τόνου των σφιγκτήρων ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή θεραπείας.

Τα ευρήματα από την παθολογική εξέταση και η σωστή ιατρική αξιολόγηση καθορίζουν την διαφορική διάγνωση και το είδος της θεραπευτικής παρέμβασης σε κάθε περίπτωση.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1