UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: 28/11/2011

Search This Blog

Υπεύθυνα δίπλα σας: 32 χρόνια κλινικής εμπειρίας, 26 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για γνώμες ασθενών κάντε click εδώ https://iatreiomoschovaki.blogspot.com/

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.

11/28/11

ΕΚΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΚΗΣ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑΣ

Επιμόλυνση με σταφυλόκοκκο σε υπεριδρωσία μασχάλης άντρα 37 ετών, κάτω μετά την θεραπεία
Από το ιατρικό προσωπικό μου αρχείο
Η διάγνωση της ιδιοσυγκρασιακής υπεριδρωσίας, τίθεται όταν έχουν αποκλειστεί τυχόν παθολογικά νοσήματα, που προκαλούν εφίδρωση και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και ενοχλητική εφίδρωση. Η ιδιοσυγκρασιακή υπεριδρωσία παρουσιάζεται σε φυσιολογικά κατά τα λοιπά, αλλά υπερευαίσθητα άτομα. Η εφίδρωση συνήθως είναι τοπική, σε μασχάλες, πόδια ή χέρια, ενώ όταν πρόκειται για τις μασχάλες ή τα πόδια, συχνά συνυπάρχει και κακοσμία. Πολλές φορές επιδεινώνεται από συγκινησιακούς παράγοντες. Συχνά γίνεται πρόξενος άγχους, που επιτείνει τον ιδρώτα, δημιουργώντας φαύλο κύκλο.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να επιμολυνθεί από μικρόβια, που πολλαπλασιάζονται τοπικά και επιδεινώνουν την δυσάρεστη κακοσμία.

Ορισμένες φορές, το σύνδρομο γίνεται τόσο ενοχλητικό, που εμποδίζει την κοινωνική συναναστροφή ή την διεκπεραίωση των επαγγελματικών καθηκόντων του πάσχοντος.

Εάν πάσχετε από το σύνδρομο αυτό:

 Μην χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικά spray

 Μην χρησιμοποιείτε αμφιβόλου ποιότητας ερεθιστικά καθαριστικά σώματος

 Μην κάνετε κατάχρηση καθαριστικών

 Να αποφεύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες στο μπάνιο (καυτό κρύο)

 Να αποφεύγετε το stress

Σήμερα υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

 http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Πρόκειται για παράγωγα τροφίμων-βοτάνων και βιταμινών, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, κυρίως με τη μορφή δισκίων. Αποσκοπούν στην θεραπεία ορισμένων παθολογικών διαταραχών και στην τόνωση του οργανισμού.

Παρά την ευρεία διαφήμιση, οι ισχυρισμοί πολλών από τους παραγωγούς των συμπληρωμάτων είναι ανυπόστατοι. Αρκετά από τα συμπληρώματα αυτά δεν έχουν ελεγχθεί αναφορικά με το όφελος και τις παρενέργειες, που έχουν. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει έλλειμμα χρηματοδοτών διατεθειμένων να υποστηρίξουν μακροχρόνιες, καλά οργανωμένες μελέτες διερεύνησης του θεραπευτικού αποτελέσματος των συμπληρωμάτων. Αυτό δυστυχώς, παρατηρείται και στην περίπτωση των ενδιαφερόμενων εταιρειών παρασκευής συμπληρωμάτων, οι οποίες αρνούνται επίμονα, πολλές φορές, να χρηματοδοτήσουν αντίστοιχες ανεξάρτητες έρευνες, επικαλούμενες, όχι άδικα σε ορισμένες περιπτώσεις, ασύμφορο κόστος, λόγω μικρών περιθωρίων κέρδους των προϊόντων.

Η κατάσταση περιπλέκεται διότι πολλά από τα σκευάσματα αυτά δεν υπάγονται στην νομοθεσία περί φαρμάκων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελαττωμένοι έλεγχοι τυποποίησης από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς. Η τυποποίηση αφορά, το εάν το συμπλήρωμα διατροφής περιέχει, συγκεκριμένη ποσότητα δραστικού βοτάνου ή φυτικής ουσίας και εάν είναι καθαρό προσμίξεων. Έλεγχοι ανέδειξαν την επιμόλυνση ορισμένων από τα συμπληρώματα με βαρέα μέταλλα, άχρηστες ουσίες ή και φάρμακα. Σε ορισμένα άλλα, υπήρχαν ίχνη μόνο από το αναγραφόμενο βότανο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε συμπληρώματα:

 Η μακροχρόνια λήψη τους (πάνω από μήνα) δεν συνιστάται, παρά μόνο μετά από σωστή παθολογική εξέταση και σύσταση από ιατρό που διαθέτει σφαιρική γνώση και εμπειρία

 Δεν πρέπει να υπερβαίνετε την αναγραφόμενη δοσολογία

 Πρέπει να επιλέγετε συμπληρώματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, που διατίθενται από σοβαρές εταιρείες τυποποίησης

 Προτιμάτε σκευάσματα 100% φυσικά, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά τροφίμων

 Να προτιμάτε προϊόντα που έχουν χαρακτηριστεί ως φυσικά φάρμακα και επομένως διατίθενται σε φαρμακεία και συνταγογραφούνται. Σε αντίθετη περίπτωση, να προτιμάτε τιτλοδοτημένα προϊόντα.

Δρ. Αναστασία ΜοσχοβάκηΙατρός Ειδική ΠαθολόγοςΦραγκοπούλου 10, Κηφισιά24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770E mail: amoschovaki@yahoo.gr.Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTERhttp://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣhttp://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣhttp://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣhttp://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣhttp://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗhttp://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗhttp://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑhttp://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑhttp://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1