UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: 08/12/2010

Kυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό: Ρωτάτε επίμονα ποια είναι η επιστημονική μου γνώμη.

Μετά την επιβολή έκτακτων μέτρων στην πατρίδα μας και στρατιωτικού νόμου σε πολλές χώρες του κόσμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας σας ενημερώνω

ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από 24/03/2020 επιβάλλει πειθαρχικές και επιρρίπτει ποινικές ευθύνες στα μέλη του όταν εκφράζουν δημοσίως τυχόν διαφωνίες τους με τα μέτρα της Πολιτείας και του διορισμένου επιστημονικού συμβουλίου.

Υπακούμε στους νόμους του κράτους. Έχω στείλει επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο στις 30/03/2020 και τον ΕΟΔΥ στις 27/03/2020 σχετικά με τα μέτρα.

Επίσης δηλώνω προκαταβολικώς ότι συναινώ να κοινοποιηθεί η επιστολή μου σε οποιοδήποτε πολίτη ή φορέα το επιθυμεί ή τον ελληνικό λαό εφόσον ο Ιατρικός Σύλλογος ή ο ΕΟΔΥ αποφασίσουν να την κοινοποιήσουν.

Links

https://anastasiamoschovaki1.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

https://anastasiamoschovaki1.blogspot.com/2020/03/blog-post.html

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη! Η επιστήμη της ιατρικής παγκοσμίως αγωνίζεται για τον εφοδιασμό του ανθρώπου με τη μέγιστη δυνατή ψυχολογική πνευματική σωματική ευεξία και μακροζωία ανεξαρτήτως χώρας, φυλής, θρησκείας, αιτίου νοσηρότητας ή πολιτεύματος.

Υπεύθυνα δίπλα σας: 28 χρόνια κλινικής εμπειρίας. 21 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου. Ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

Search This Blog

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.
Εκτυπώστε την εφημερίδα δελτίο πρόληψης του ιατρείου, το τεύχος Άνοιξη 2020, σε pdf,https://drive.google.com/file/d/1VIzsZRmyVgk2uJ24DcRXyIN1yJpboBVw/view?usp=sharing

12/8/10

ΑΝΙΣΟΚΥΤΤΑΡΩΣΗ ΠΟΙΚΙΛΟΚΥΤΤΑΡΩΣΗ ΜΑΚΡΟΚΥΤΤΑΡΩΣΗ ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΩΜΑ ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ : ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ

Το οξυγόνο που χρειάζονται οι ιστοί για το μεταβολισμό τους παρέχεται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων γίνεται από πρόδρομα κύτταρα του μυελού και ρυθμίζεται από ορμονικούς και αυξητικούς παράγοντες.


Εκκριτικά κύτταρα που εδράζονται στο νεφρό διεγείρονται ανάλογα με την διαθεσιμότητα του οξυγόνου και εκκρίνουν ερυθροποιητίνη, ουσία που αυξάνει την ερυθροποίηση. Το ώριμο ερυθρό αιμοσφαίριο είναι εξαιρετικά ευκίνητο ώστε να διασχίζει με εξαιρετική επιτυχία την μικροκυκλοφορία. Στη συνέχεια το γερασμένο ερυθρό αιμοσφαίριο καταστρέφεται στο δικτυοενδοθηλιακό σύστημα και ιδιαίτερα στο σπλήνα.

Το φυσιολογικό ερυθρό αιμοσφαίριο του αίματος μοιάζει με «τηγανίτη» στο μικροσκόπιο, είναι απύρηνο, δισκοειδές, αμφίκοιλο, με μέση διάμετρο 8 μm και πάχος 2μm, ενώ περιέχει μία ειδική πρωτεΐνη, που συντελεί στη μεταφορά του οξυγόνου την αιμοσφαιρίνη. Κατά την ανάλυση της γενικής αίματος, τα ερυθρά αιμοσφαίρια, γίνονται αντικείμενο μελέτης στο μικροσκόπιο, ενώ πραγματοποιούνται και ειδικές μετρήσεις από τους αυτόματους αναλυτές.

Η ανισοκυττάρωση, η ποικιλοκυττάρωση, η μακροκυττάρωση, η μικροκυττάρωση, είναι διαταραχές στην φυσιολογική μορφή του ερυθρού αιμοσφαιρίου, με αποτέλεσμα κατά την επισκόπηση των ερυθρών να παρατηρούνται ανισοκύτταρα, ποικιλοκύτταρα, μακροκύτταρα, μικροκύτταρα αντίστοιχα.

Στην ανισοκυττάρωση υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις στο μέγεθος των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ στην ποικιλοκυττάρωση υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις στο σχήμα των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Στη μικροκυττάρωση η διάμετρος μειώνεται σημαντικά, ενώ στη μακροκυττάρωση η διάμετρος του ερυθρού αυξάνεται. Στην υποχρωμία μειώνεται η συγκέντρωση της αιμοσφαιρίνης ανά ερυθρό.

Η παρουσία των διαταραχών αυτών αντανακλά διαταραχή σε κάποιο επίπεδο της φυσιολογικής ερυθροποίησης. Επί παραδείγματι η αμιγής χορτοφαγία, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μακροκυττάρωση με ποικιλοκυττάρωση λόγω μείωσης βιταμίνης Β12 στον οργανισμό, φαινόμενο που προκαλείται επίσης από μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, ηπατική νόσο και ορισμένα φάρμακα. Παροδικές αλλοιώσεις στη μορφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων μπορεί να προκύψουν ως συνέπεια αθώων παθολογικών προβλημάτων (π.χ. κοινή ίωση).

Όταν οι διαταραχές εμμένουν, η σωστή παθολογική ιατρική εξέταση είναι επιβαλλόμενη. Ο τύπος της διαταραχής σε συνδυασμό με τα ευρήματα από την ιατρική εξέταση και το ιατρικό ιστορικό κατευθύνουν τον διαγνωστικό έλεγχο.
Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770


Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας προς συμπληρωματική πληροφόρηση:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1