UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: 20/09/2011

Search This Blog

Υπεύθυνα δίπλα σας: 32 χρόνια κλινικής εμπειρίας, 26 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για γνώμες ασθενών κάντε click εδώ https://iatreiomoschovaki.blogspot.com/

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.

9/20/11

ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην δομή και στις καύσεις του. Αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού προκαλεί υπεργλυκαιμία και βλάβες σε αρκετούς ιστούς του σώματος. Η περιοχή της κοιλιάς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις βλαπτικές επιδράσεις της διαταραχής.

Τα συνήθη συμπτώματα από την κοιλιά είναι το φούσκωμα, οι διαταραχές κενώσεων, η ναυτία, οι διαταραχές στην ούρηση, οι διαταραχές στην σεξουαλική λειτουργία. Ο κίνδυνος των χρόνιων επιπλοκών αυξάνεται σε συνάρτηση με την διάρκεια της υπεργλυκαιμίας και τον βαθμό της κακής ρύθμισης. Στην πλειοψηφία των ατόμων εκδηλώνονται μετά την πρώτη δεκαετία της υπεργλυκαιμίας. Στην ιατρική πράξη, επειδή ο διαβήτης συχνά εμφανίζει μακρά περίοδο χωρίς συμπτώματα και ο παθολογικός προληπτικός έλεγχος συχνά αμελείται στην Ελλάδα, τα παθολογικά συμπτώματα από την κοιλιά είναι ήδη εγκατεστημένα τη στιγμή της διάγνωσης του διαβήτη, σε αρκετούς ασθενείς.

Οι ακριβείς μηχανισμοί ανάπτυξης των επιπλοκών στον διαβήτη διερευνώνται συνεχώς. Ο ανώμαλος μεταβολισμός του σακχάρου οδηγεί σε δυσλειτουργία οργάνων, αγγειοπάθεια και αυτόνομη νευροπάθεια μέσω ποικίλων παθοφυσιολογικών μηχανισμών, όπως είναι η αύξηση των τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης, η ενεργοποίηση του μεταβολισμού της γλυκόζης μέσω της οδού της σορβιτόλης, η αύξηση παραγωγής διακυκλογλυκερόλης, η προαγωγή της εισόδου υποστρώματος στην οδό των εξοζαμινών, η αύξηση της τοπικής συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων. Οι παθοφυσιολογικές αυτές αλλοιώσεις προκαλούν ενδοθηλιακή και κυτταρική δυσλειτουργία, αλλοιώσεις στην λειτουργία ενδοκυττάριων πρωτεϊνών, επιτάχυνση της αθηρωμάτωσης.

Τα κύρια παθολογικά προβλήματα, που εκδηλώνονται λόγω ανάπτυξης των παθοφυσιολογικών αυτών αλλοιώσεων στην περιοχή της κοιλιάς είναι:

1. Η διαβητική γαστροπάρεση

Πρόκειται για καθυστερημένη γαστρική κένωση. Τα συμπτώματα είναι φούσκωμα, ναυτία, έμετος.

2. Οι διαταραχές κενώσεων

Διάρροια, ακόμη και κατά τη νύχτα και επεισόδια δυσκοιλιότητας είναι συνήθη στον διαβητικό.

3. Οι διαταραχές από το ουροποιογεννητικό σύστημα

Περιλαμβάνει διαταραχές στην ουροδόχο κύστη, το νεφρό και διαταραχές στη σεξουαλική λειτουργία.

Οι διαταραχές στην ουροδόχο κύστη εκδηλώνονται με αδυναμία πλήρους κένωσης, ανάπτυξη πύου στα ούρα και ουρολοιμώξεων. Συμπτώματα όπως συχνουρία δυσουρία κοιλιακός πόνος μπορεί να εμφανιστούν. Η διαβητική νεφροπάθεια είναι η πρώτη αιτία τελικού σταδίου χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και μία από τις κύριες αιτίες νοσηρότητας στον διαβήτη. Προοδευτικά αναπτύσσεται παθολογική έκκριση λευκωματίνης στα ούρα. Η κατάσταση οδηγεί σε αιμοκάθαρση ορισμένους ασθενείς. Το νεφρό γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο σε φάρμακα και τοξικές ουσίες.

Οι διαταραχές στη σεξουαλική λειτουργία εκδηλώνονται με αδυναμία ικανοποιητικής στύσης και εκδηλώσεις παλίνδρομης εκσπερμάτισης στον άνδρα, ξηρότητα κόλπου και πόνου κατά τη συνουσία στην γυναίκα.

Σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τις διαταραχές αυτές. Η άριστη αποκατάσταση της υπεργλυκαιμίας με σωστή αντιδιαβητική αγωγή είναι επίσης απαραίτητη.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

 http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1






ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΥΣΗΣ

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην δομή και στις καύσεις του και αύξηση του σακχάρου του αίματος. Αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού προκαλεί βλάβες σε αρκετούς ιστούς του σώματος.

Ο ανώμαλος μεταβολισμός του σακχάρου οδηγεί σε δυσλειτουργία οργάνων, αγγειοπάθεια και αυτόνομη νευροπάθεια μέσω ποικίλων παθοφυσιολογικών μηχανισμών, όπως είναι η αύξηση των τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης, η ενεργοποίηση του μεταβολισμού της γλυκόζης μέσω της οδού της σορβιτόλης, η αύξηση παραγωγής διακυκλογλυκερόλης, η προαγωγή της εισόδου υποστρώματος στην οδό των εξοζαμινών, η αύξηση της τοπικής συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων. Οι παθοφυσιολογικές αυτές αλλοιώσεις προκαλούν ενδοθηλιακή και κυτταρική δυσλειτουργία, αλλοιώσεις στην λειτουργία ενδοκυττάριων πρωτεϊνών, επιτάχυνση της αθηρωμάτωσης. Το οξείδιο του αζώτου, που αποτελεί σημαντική ουσία για την επίτευξη φυσιολογικής στύσης, μειώνεται.

Οι διαταραχές στη σεξουαλική λειτουργία του διαβητικού περιλαμβάνουν αδυναμία ικανοποιητικής στύσης και εκδηλώσεις παλίνδρομης εκσπερμάτισης. Ο κίνδυνος εμφάνισης των διαταραχών αυξάνεται σε συνάρτηση με την διάρκεια της υπεργλυκαιμίας και τον βαθμό της κακής ρύθμισης. Στην πλειοψηφία των ατόμων εκδηλώνονται μετά την πρώτη δεκαετία της υπεργλυκαιμίας. Στην ιατρική πράξη, επειδή η υπεργλυκαιμία εμφανίζει μακρά περίοδο χωρίς συμπτώματα και ο παθολογικός προληπτικός έλεγχος συχνά αμελείται στην Ελλάδα, το σύμπτωμα της στυτικής δυσλειτουργίας σε αρκετές περιπτώσεις είναι ήδη εγκατεστημένο τη στιγμή της διάγνωσης του διαβήτη. Σύμφωνα με μελέτες 35 – 75% των διαβητικών ανδρών παρουσιάζουν μόνιμη στυτική δυσλειτουργία.

Τι πρέπει να ξέρουν τα άτομα με στυτική δυσλειτουργία και διαβήτη:

o Η άριστη θεραπεία του διαβήτη με σωστή αγωγή και η διατήρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε επίπεδα κάτω από 7% είναι απαραίτητα.

o Το κάπνισμα, η υψηλή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη επιδεινώνουν τα βλαπτικά αποτελέσματα του αυξημένου σακχάρου.

o Σήμερα υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Ορισμένα άτομα, ωστόσο, θα χρειαστούν επεμβατική (χειρουργική) αντιμετώπιση.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.


Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

 http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1


ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΠΟΝΟΣ ΚΟΙΛΙΑΣ-ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΟΥΡΩΝ-ΚΑΨΙΜΟ-ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΗΣ-ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΟΛΠΟΥ-ΠΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην δομή και στις καύσεις του και αύξηση του σακχάρου του αίματος. Αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού προκαλεί βλάβες σε αρκετούς ιστούς του σώματος. Ο ανώμαλος μεταβολισμός του σακχάρου οδηγεί σε δυσλειτουργία οργάνων, αγγειοπάθεια και αυτόνομη νευροπάθεια μέσω ποικίλων παθοφυσιολογικών μηχανισμών, όπως είναι η αύξηση των τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης, η ενεργοποίηση του μεταβολισμού της γλυκόζης μέσω της οδού της σορβιτόλης, η αύξηση παραγωγής διακυκλογλυκερόλης, η προαγωγή της εισόδου υποστρώματος στην οδό των εξοζαμινών, η αύξηση της τοπικής συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων. Οι παθοφυσιολογικές αυτές αλλοιώσεις προκαλούν ενδοθηλιακή και κυτταρική δυσλειτουργία, αλλοιώσεις στην λειτουργία ενδοκυττάριων πρωτεϊνών, επιτάχυνση της αθηρωμάτωσης, μείωση της σύνθεσης οξειδίου του αζώτου, που αποτελεί σημαντική ουσία για την επίτευξη φυσιολογικής στύσης.

Οι διαταραχές από το ουροποιογεννητικό σύστημα περιλαμβάνουν διαταραχές στην ουροδόχο κύστη, το νεφρό και διαταραχές στη σεξουαλική λειτουργία.

Οι διαταραχές στην ουροδόχο κύστη εκδηλώνονται με αδυναμία πλήρους κένωσης, ανάπτυξη πύου στα ούρα και ουρολοιμώξεων. Συμπτώματα όπως συχνουρία δυσουρία μπορεί να εμφανιστούν. Ορισμένοι διαβητικοί παρουσιάζουν συχνά επεισόδια πυουρίας χωρίς συμπτώματα. Επιπρόσθετα η διαβητική νεφροπάθεια είναι η πρώτη αιτία τελικού σταδίου χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και μία από τις κύριες αιτίες νοσηρότητας στον διαβήτη. Μέσα στα πρώτα χρόνια εγκατάστασης του διαβήτη, γίνεται πάχυνση της βασικής μεμβράνης, υπερτροφία νεφρικών σπειραμάτων, αύξηση όγκου μεσαγγείου. Προοδευτικά αναπτύσσεται παθολογική έκκριση λευκωματίνης στα ούρα. Η κατάσταση οδηγεί σε αιμοκάθαρση ορισμένους ασθενείς. Ενίοτε αναπτύσσεται νεφρική σωληναριακή οξέωση και υπερκαλιαιμία. Το νεφρό γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο σε φάρμακα και τοξικές ουσίες.

Οι διαταραχές στη σεξουαλική λειτουργία εκδηλώνονται με αδυναμία ικανοποιητικής στύσης και εκδηλώσεις παλίνδρομης εκσπερμάτισης στον άνδρα, ξηρότητα κόλπου και πόνου κατά τη συνουσία στην γυναίκα.

Ο κίνδυνος των χρόνιων επιπλοκών αυξάνεται σε συνάρτηση με την διάρκεια της υπεργλυκαιμίας και τον βαθμό της κακής ρύθμισης. Στην πλειοψηφία των ατόμων εκδηλώνονται μετά την πρώτη δεκαετία της υπεργλυκαιμίας. Στην ιατρική πράξη, επειδή ο διαβήτης συχνά εμφανίζει μακρά περίοδο χωρίς συμπτώματα και ο παθολογικός προληπτικός έλεγχος συχνά αμελείται στην Ελλάδα, τα παθολογικά συμπτώματα από το ουροποιογεννητικό σύστημα είναι ήδη εγκατεστημένα τη στιγμή της διάγνωσης του διαβήτη, σε αρκετούς ασθενείς.

Τι πρέπει να ξέρουν τα άτομα με ουροποιογεννητικά συμπτώματα και διαβήτη:

o Το κάπνισμα, η υψηλή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη επιδεινώνουν τα βλαπτικά αποτελέσματα του αυξημένου σακχάρου.

o Η επαρκής πρόσληψη νερού και η περιοδική εξέταση των ούρων για μικρόβια και μικρολευκωματίνη είναι απαραίτητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποιείται προληπτική εξέταση για μικρόβια και στα γεννητικά υγρά (π.χ. κολπικό υγρό).

o Σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τα ουροποιογεννητικά συμπτώματα. Η άριστη θεραπεία του διαβήτη με σωστή αγωγή είναι απαραίτητη.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΟΥΣ - ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΥΣΗΣ - ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΥΣΗΣ - ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το αυξημένο σάκχαρο αποτελεί ένα συχνό παθολογικό πρόβλημα στη σύγχρονη εποχή. Πάνω από το 10% των συνανθρώπων μας εμφανίζουν αυξημένο σάκχαρο, ενώ τα ποσοστά αυξάνουν δραματικά σε ηλικίες πάνω από 65 ετών. Παρά το γεγονός ότι η κακή κληρονομικότητα, η ορμονική ανεπάρκεια μιας βασικής ορμόνης, της ινσουλίνης, η χρήση ορισμένων φαρμάκων και ορισμένα υποκείμενα νοσήματα ευθύνονται για την παθολογική εκτροπή του σακχάρου σε αρκετές περιπτώσεις, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που αντιμετωπίζουμε στην κλινική πράξη ευθύνεται κατά κύριο λόγο, μία συγκεκριμένη στάση ζωής και καθημερινότητας, που χαρακτηρίζεται από κακή διατροφή και καθιστική ζωή.

Ανεξαρτήτως αιτίου, ωστόσο, ο ανώμαλος μεταβολισμός του σακχάρου οδηγεί σε δυσλειτουργία οργάνων, αγγειοπάθεια και αυτόνομη νευροπάθεια μέσω ποικίλων παθοφυσιολογικών μηχανισμών, όπως είναι η αύξηση των τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης, η ενεργοποίηση του μεταβολισμού της γλυκόζης μέσω της οδού της σορβιτόλης, η αύξηση παραγωγής διακυκλογλυκερόλης, η προαγωγή της εισόδου υποστρώματος στην οδό των εξοζαμινών, η αύξηση της τοπικής συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων. Οι παθοφυσιολογικές αυτές επιπτώσεις προκαλούν ενδοθηλιακή και κυτταρική δυσλειτουργία, αλλοιώσεις στην λειτουργία ενδοκυττάριων πρωτεϊνών, επιτάχυνση της αθηρωμάτωσης. Το οξείδιο του αζώτου, που αποτελεί σημαντική ουσία για την επίτευξη φυσιολογικής στύσης, μειώνεται.

Οι διαταραχές στη σεξουαλική λειτουργία του υπεργλυκαιμικού άνδρα περιλαμβάνουν αδυναμία ικανοποιητικής στύσης και εκδηλώσεις παλίνδρομης εκσπερμάτισης. Ο κίνδυνος εμφάνισης των διαταραχών αυξάνεται σε συνάρτηση με την διάρκεια της υπεργλυκαιμίας και τον βαθμό της κακής ρύθμισης. Στην πλειοψηφία των ατόμων εκδηλώνονται μετά την πρώτη δεκαετία της υπεργλυκαιμίας. Στην ιατρική πράξη, επειδή η υπεργλυκαιμία εμφανίζει μακρά περίοδο χωρίς συμπτώματα και ο παθολογικός προληπτικός έλεγχος συχνά αμελείται στην Ελλάδα, το σύμπτωμα της στυτικής δυσλειτουργίας σε αρκετές περιπτώσεις είναι ήδη εγκατεστημένο τη στιγμή της διάγνωσης του «αυξημένου σακχάρου του αίματος». Σύμφωνα με μελέτες 35 – 75% των διαβητικών ανδρών παρουσιάζουν μόνιμη στυτική δυσλειτουργία.

Τι πρέπει να ξέρουν τα άτομα με στυτική δυσλειτουργία και αυξημένο σάκχαρο:

o Η άριστη αποκατάσταση της υπεργλυκαιμίας με σωστή ιατρική αγωγή είναι απαραίτητη.

o Το κάπνισμα, η υψηλή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη επιδεινώνουν τα βλαπτικά αποτελέσματα του αυξημένου σακχάρου.

o Σήμερα υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Ορισμένα άτομα θα χρειαστούν επεμβατική (χειρουργική) αντιμετώπιση.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

 http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1