UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: 11/10/2010

Kυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό: Ρωτάτε επίμονα ποια είναι η επιστημονική μου γνώμη.

Μετά την επιβολή έκτακτων μέτρων στην πατρίδα μας και στρατιωτικού νόμου σε πολλές χώρες του κόσμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας σας ενημερώνω

ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από 24/03/2020 επιβάλλει πειθαρχικές και επιρρίπτει ποινικές ευθύνες στα μέλη του όταν εκφράζουν δημοσίως τυχόν διαφωνίες τους με τα μέτρα της Πολιτείας και του διορισμένου επιστημονικού συμβουλίου.

Υπακούμε στους νόμους του κράτους. Έχω στείλει επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο στις 30/03/2020 και τον ΕΟΔΥ στις 27/03/2020 σχετικά με τα μέτρα.

Επίσης δηλώνω προκαταβολικώς ότι συναινώ να κοινοποιηθεί η επιστολή μου σε οποιοδήποτε πολίτη ή φορέα το επιθυμεί ή τον ελληνικό λαό εφόσον ο Ιατρικός Σύλλογος ή ο ΕΟΔΥ αποφασίσουν να την κοινοποιήσουν.

Links

https://anastasiamoschovaki1.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

https://anastasiamoschovaki1.blogspot.com/2020/03/blog-post.html

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη! Η επιστήμη της ιατρικής παγκοσμίως αγωνίζεται για τον εφοδιασμό του ανθρώπου με τη μέγιστη δυνατή ψυχολογική πνευματική σωματική ευεξία και μακροζωία ανεξαρτήτως χώρας, φυλής, θρησκείας, αιτίου νοσηρότητας ή πολιτεύματος.

Υπεύθυνα δίπλα σας: 28 χρόνια κλινικής εμπειρίας. 21 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου. Ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

Search This Blog

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.
Εκτυπώστε την εφημερίδα δελτίο πρόληψης του ιατρείου, το τεύχος Άνοιξη 2020, σε pdf,https://drive.google.com/file/d/1VIzsZRmyVgk2uJ24DcRXyIN1yJpboBVw/view?usp=sharing

10/11/10

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΓΚΟΥ

Η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη στα πλαίσια μιας διατροφής που περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την συντήρηση και ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος. Οι πραγματικές ανάγκες του οργανισμού αφορούν τα απαραίτητα αμινοξέα που είναι οι βασικές δομικές μονάδες των πρωτεϊνών συν το επιπλέον άζωτο για τη σύνθεση της πρωτεΐνης. Απαραίτητα αμινοξέα είναι η λευκίνη, η ισολευκίνη, η λυσίνη, η μεθειονίνη, η φαινυλαλανίνη, η θρεονίνη, η τρυπτοφάνη, η βαλίνη, η ιστιδίνη. Η βιολογική αξία της πρωτεΐνης εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε απαραίτητα αμινοξέα. Επί παραδείγματι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν υψηλή βιολογική αξία, διότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, ενώ τα δημητριακά και οι περισσότερες πρωτεϊνούχες τροφές φυτικής προέλευσης έχουν μικρή ή μέτρια βιολογική αξία. Με το σωστό συνδυασμό τροφών μέτριας βιολογικής αξίας, παρέχεται στον οργανισμό η ποσότητα των βασικών αμινοξέων που χρειάζεται καθημερινώς.

Η πρωτεϊνική ισορροπία, δηλαδή η ισορροπία ανάμεσα στην προσλαμβανόμενη πρωτεΐνη και στην απαιτούμενη πρωτεΐνη, είναι σημαντική για τον οργανισμό. Η περίσσεια της προσλαμβανόμενης πρωτεΐνης, οδηγεί σε αυξημένη απέκκριση αζωτούχων ενώσεων από τα ούρα, τα κόπρανα, το δέρμα. Τα αμινοξέα διαμινώνονται και στη συνέχεια το μη αζωτούχο τμήμα του μορίου, αποθηκεύεται ως γλυκογόνο ή λίπος με αποτέλεσμα την ανάπτυξη παχυσαρκίας και ηπατικής δυσλειτουργίας. Η ουρία και η κρεατινίνη είναι βασικές ουσίες με τις οποίες ο οργανισμός απεκκρίνει με τα ούρα, το άζωτο που παράγεται από τα αμινοξέα.

Ο μέσος ενήλικος χρειάζεται κατά μέσο όρο ο.8g ανάkg σωματικού βάρους πρωτεΐνη. Η ποσότητα της πρωτεΐνης που ο οργανισμός χρειάζεται αυξάνει κατά την κύηση, τον θηλασμό, τις περιόδους έντονης ανάπτυξης των ανηλίκων, τις περιόδους έντονης άσκησης και έντονης μυϊκής ανάπτυξης. Η αυξημένη ανάγκη σε πρωτεΐνες που παρουσιάζει ο αθλούμενος, έχει οδηγήσει σε κατάχρηση λήψης αμφιβόλου προέλευσης πρωτεϊνικών σκευασμάτων από τα άτομα αυτά.

Η υπερβολική πρόσληψη αμινοξέων με τη μορφή πρωτεϊνών για την ανάπτυξη όγκου, πρέπει να γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση, διότι ενδέχεται να εμφανιστούν παρενέργειες:

1. Πολλά από τα σκευάσματα αυτά περιέχουν ορμονικές προσμίξεις, αναβολικές ουσίες, φάρμακα, βαρέα μέταλλα κ.λπ. με επιβλαβείς επιδράσεις

2. Όταν λαμβάνονται ανεξέλεγκτα, η προσφερόμενη πρωτεΐνη να υπερβαίνει κατά πολύ τις ανάγκες και διαταράσσεται η πρωτεϊνική ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι παχυσαρκία, αυξημένη ουρία, διαταραχή του μεταβολισμού του ουρικού οξέος

3. Οι κίνδυνοι αλλεργίας και οι γαστρεντερικές διαταραχές είναι υπαρκτοί σε ευαίσθητα άτομα

4. Ορισμένα άτομα, φαινομενικώς υγιή, λαμβάνουν τα σκευάσματα αυτά χωρίς να έχει προηγηθεί ιατρική εξέταση. Υπάρχουν ωστόσο νοσήματα (π.χ. νεφρική ανεπάρκεια), τα οποία απαιτούν μειωμένη πρόσληψη πρωτεΐνης.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά : 2106252770

Ε mail amoschovaki@yahoo.gr

Ενημερωτικές ιστοσελίδες του ιατρείου:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1