UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: 05/03/2012

Search This Blog

Υπεύθυνα δίπλα σας: 32 χρόνια κλινικής εμπειρίας, 26 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για γνώμες ασθενών κάντε click εδώ https://iatreiomoschovaki.blogspot.com/

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.

3/5/12

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Η νόσος των αιμορροΐδων ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος των εγκύων.
 Οι αιμορροΐδες είναι αγγειακές μάζες της περιπτωκτικής χώρας, οι οποίες στις πάσχουσες, όπως φαίνεται σχηματικά στην εικόνα, παρουσιάζουν τοπικές αλλοιώσεις και συμφόρηση. Στην κύηση η αύξηση της φλεβικής πίεσης σε συνδυασμό με τις πολλαπλές επιδράσεις των ορμονών στις αιμορροΐδες, ενοχοποιούνται για το παθολογικό αυτό νόσημα. Αρχικά οι παθολογικές εσωτερικές αιμορροΐδες, εντοπίζονται στο πρωκτικό κανάλι και δεν είναι ορατές από τον εξωτερικό παρατηρητή (στάδιο 1). Με το χρόνο, μπορεί να διογκωθούν σταδιακά οπότε εμφανίζεται ορατή πρόπτωση αιμορροΐδων κατά την αφόδευση, φαινόμενο που υποχωρεί αυτόματα (στάδιο 2). Σε αρκετές περιπτώσεις ωστόσο, οι εμφανιζόμενες αιμορροΐδες χρειάζονται επαναφορά με το χέρι μετά την εντερική κένωση (στάδιο 3) ή μπορεί να παραμείνουν μονίμως σε μη αναστρέψιμη πρόπτωση. Σε πολλές περιπτώσεις , εκτός της κύησης, παράγοντες όπως η δυσκοιλιότητα, η καθιστική ζωή, η πτωχή σε φυτικές ίνες διατροφή συντελούν στην επιδείνωση του προβλήματος. Οι αιμορροΐδες της κύησης συνήθως βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Τα συμπτώματα σε πολλές έγκυες είναι βασανιστικά με συχνή έκκριση από τον πρωκτό, πόνο, αιμορραγία, κνησμό. Χρόνια αναιμία, λόγω απώλειας σιδήρου με τα κόπρανα μπορεί να εμφανιστεί. Η αντιαισθητική πρόπτωση των αιμορροΐδων επιδεινώνει το άγχος της γυναίκας κατά την διάρκεια της ευαίσθητης αυτής περιόδου.

Η χειρουργική αντιμετώπιση έχει αντένδειξη κατά την διάρκεια της κύησης και εφαρμόζεται μόνο σε επιλεγμένες περιπτώσεις. Σήμερα ωστόσο, η επιστήμη της Ιατρική διαθέτει ακίνδυνα φάρμακα στην φαρέτρα της, τα οποία σε συνδυασμό με διατροφικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις της καθημερινότητας:

• Αποκαθιστούν τους συστηματικούς παράγοντες που επιδεινώνουν το πρόβλημα.

• Μεταβάλλουν την ποσότητα και τη σύσταση των κοπράνων. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται η πίεση στην περιοχή του πλέγματος.

• Δρουν στο τοίχωμα των αιμορροΐδων. Έτσι σταθεροποιείται το αγγειακό τοίχωμα των αιμορροΐδων και βελτιώνεται ο φλεβικός τόνος.

Τι πρέπει να ξέρετε επιπρόσθετα εσείς, που πάσχετε από αιμορροιδοπάθεια και είστε έγκυος:

• Η επαρκής λήψη νερού και η δίαιτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνουν την διάταση των αιμορροΐδων κατά την κύηση.

• Αποφύγετε την υπερβολική πρόσκτηση βάρους κατά την κύηση.

• Η άρση βάρους ή η έντονη τάση κατά την αφόδευση, ενδέχεται να προκαλέσουν οξεία θρόμβωση αιμορροΐδων και πρέπει να αποφεύγονται παντελώς κατά την κύηση.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη



Ιατρός Eιδική Παθολόγος



Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά



24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά : 2106252770



E mail amoschovaki@yahoo.gr.



LINKS



http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER







http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ



http://xroniakoposi.blogspot.com ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ







http://organicsexualdysfunction.blogspot.com ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ







http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)







http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ







http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ







http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ







http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ







http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ








http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η νόσος των αιμορροΐδων ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας. Οι αιμορροΐδες είναι αγγειακές μάζες της περιπτωκτικής χώρας, οι οποίες στους πάσχοντες, παρουσιάζουν τοπικές αλλοιώσεις και συμφόρηση. Αρχικά οι παθολογικές εσωτερικές αιμορροΐδες, εντοπίζονται στο πρωκτικό κανάλι και δεν είναι ορατές από τον εξωτερικό παρατηρητή (στάδιο 1). Με το χρόνο, μπορεί να διογκωθούν σταδιακά οπότε εμφανίζεται ορατή πρόπτωση αιμορροΐδων κατά την αφόδευση, φαινόμενο που υποχωρεί αυτόματα (στάδιο 2). Με την πάροδο του χρόνου, οι εμφανιζόμενες αιμορροΐδες χρειάζονται επαναφορά με το χέρι μετά την εντερική κένωση (στάδιο 3) ή μπορεί να παραμείνουν χρονίως σε μη αναστρέψιμη πρόπτωση. Τα συμπτώματα σε πολλά άτομα είναι βασανιστικά με συχνή έκκριση από τον πρωκτό, πόνο, αιμορραγία, κνησμό. Χρόνια αναιμία, λόγω απώλειας σιδήρου με τα κόπρανα μπορεί να εμφανιστεί. Η αντιαισθητική πρόπτωση των αιμορροΐδων δημιουργεί επίμονο άγχος και δυσάρεστα αισθήματα σε αρκετούς πάσχοντες.

Η αιμορροΐδοπάθεια, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αποτελεί ένα απλό τοπικό νόσημα, αλλά προκαλείται από συστηματικούς παράγοντες, που προκαλούν αλλοιώσεις στα αρτηριοφλεβώδη πλέγματα, μεταβολές στη σύσταση των κοπράνων, διαταραχές στις πιέσεις της αιματικής κυκλοφορίας. Οι κυριότεροι από τους παράγοντες αυτούς είναι:

• Η δυσκοιλιότητα

• Η καθιστική ζωή

• Η κακή διατροφή

Η έξαρση της νόσου που παρατηρείται στη σύγχρονη εποχή οφείλεται στην αυξημένη επίπτωση των παραγόντων αυτών.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων γίνεται σήμερα με ειδική διατροφή και φάρμακα. Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική αντιμετώπιση εφαρμόζεται σε σοβαρά περιστατικά ή σε περιστατικά ανθεκτικά στην φαρμακευτική αγωγή, δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση της μεθόδου, λόγω αυξημένης πιθανότητας επιπλοκών. Συγκεκριμένα οι υποτροπές στις πιο συντηρητικές παρεμβάσεις είναι συχνές και επιπλοκές (π.χ. σήψη, διαταραχές ουροποιητικού, αποστήματα, αιμορραγίες), δεν ελλείπουν, ενώ η ριζική αιμορροΐδεκτομή έχει μικρότερες πιθανότητες υποτροπών, αλλά συνδέεται με αυξημένη πιθανότητα βλαβών στο ουροποιητικό και γαστρεντερικό σύστημα, σεξουαλικών διαταραχών, στυτικής δυσλειτουργίας.

Η εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας είναι απαραίτητη στη νόσο των αιμορροΐδων τουλάχιστον σε συμπληρωματική βάση. Ο συνδυασμός φυσικών φαρμάκων, διατροφικών παρεμβάσεων και παρεμβάσεων καθημερινότητας:

• Αποκαθιστά τους συστηματικούς παράγοντες που ευρίσκονται στην ρίζα του προβλήματος.

• Μεταβάλλει την ποσότητα και τη σύσταση των κοπράνων. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται η πίεση στην περιοχή του πλέγματος.

• Δρα στο τοίχωμα των αιμορροΐδων. Έτσι σταθεροποιείται το αγγειακό τοίχωμα των αιμορροΐδων και βελτιώνεται ο φλεβικός τόνος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε εσείς που πάσχετε από νόσο των αιμορροΐδων επιπροσθέτως:

• Η επαρκής λήψη νερού και η δίαιτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνουν την διάταση των αιμορροΐδων

• Διατηρείτε φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος ΒΜΙ. Η παχυσαρκία συνδέεται με επιδείνωση του προβλήματος

• Υιοθετείστε πρόγραμμα καθημερινής βάδισης με σωστά αθλητικά υποδήματα

• Εφαρμόζετε καθημερινά πλύσεις της πρωκτικής και περιπρωκτικής περιοχής με χλιαρό νερό

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε όλες τις συνδεόμενες ιστοσελίδες εναλλακτικής ιατρικής του ιατρείου http://herbsiatreioamoschovaki.blogspot.gr/ και http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.gr/ και http://votanikienallaktikiatriki.blogspot.gr/

Το ηλεκτρονικό site του ιατρείου είναι http://iatreioamoschovaki.gr
Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη



Ιατρός Eιδική Παθολόγος



Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά



24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά : 2106252770



E mail amoschovaki@yahoo.gr.



LINKS



http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER







http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ



http://xroniakoposi.blogspot.com ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ







http://organicsexualdysfunction.blogspot.com ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ







http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)







http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ







http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ







http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ







http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ







http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ







http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Νόσος των αιμορροίδων, κάτω μετά την θεραπεία. Από το ιατρικό μου αρχείο.

Η νόσος των αιμορροΐδων ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας. Παράγοντες όπως η δυσκοιλιότητα, η καθιστική ζωή, η πτωχή σε φυτικές ίνες διατροφή αυξάνουν την φλεβική πίεση και ευθύνονται για την έξαρση της νόσου στην εποχή μας.

Οι αιμορροΐδες είναι αγγειακές μάζες της περιπρωκτικής περιοχής, οι οποίες στους πάσχοντες, παρουσιάζουν τοπικές αλλοιώσεις και συμφόρηση λόγω διαταραχών στα αρτηριοφλεβώδη πλέγματα και μεταβολών στις πιέσεις της αιματικής κυκλοφορίας. Αρχικά οι παθολογικές εσωτερικές αιμορροΐδες, εντοπίζονται στο πρωκτικό κανάλι και δεν είναι ορατές από τον εξωτερικό παρατηρητή (στάδιο 1). Με τον χρόνο, μπορεί να διογκωθούν σταδιακά οπότε εμφανίζεται ορατή πρόπτωση αιμορροΐδων κατά την αφόδευση, φαινόμενο που υποχωρεί αυτόματα (στάδιο 2). Με την πάροδο του χρόνου, οι εμφανιζόμενες αιμορροΐδες χρειάζονται επαναφορά με το χέρι μετά την εντερική κένωση (στάδιο 3) ή μπορεί να παραμείνουν χρονίως σε μη αναστρέψιμη πρόπτωση. Τα συμπτώματα σε πολλά άτομα είναι βασανιστικά με συχνή έκκριση από τον πρωκτό, πόνο, αιμορραγία, κνησμό. Χρόνια αναιμία, λόγω απώλειας σιδήρου με τα κόπρανα μπορεί να εμφανιστεί. Η αντιαισθητική πρόπτωση των αιμορροΐδων δημιουργεί επίμονο άγχος και δυσάρεστα αισθήματα σε αρκετούς πάσχοντες.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων γίνεται σήμερα με ειδική διατροφή και φάρμακα. Σε σοβαρές περιπτώσεις  η αντιμετώπιση είναι επεμβατική (σκληροθεραπεία, χειρουργική αποκατάσταση). Επειδή η επεμβατική αντιμετώπιση συνδέεται με αυξημένη πιθανότητα επιπλοκών δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των μεθόδων αυτών σε συνήθη περιστατικά αιμορροΐδοπάθειας.

Τι πρέπει να ξέρετε επιπρόσθετα εσείς, που πάσχετε από αιμορροΐδοπάθεια:

1. Η επαρκής λήψη νερού, η δίαιτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και η σωστή άσκηση μειώνουν την διάταση των αιμορροΐδων

2. Διατηρείτε φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος ΒΜΙ. Η παχυσαρκία συνδέεται με επιδείνωση του προβλήματος

3. Ειδικά φάρμακα και τοπικές αλοιφές υψηλής αποτελεσματικότητας, χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος

5. Κάθε επεισόδιο αίματος στα κόπρανα δεν προέρχεται απαραίτητα από τις αιμορροΐδες σας. Ορισμένες περιπτώσεις αιμορραγίας χρειάζονται διερεύνηση προς αποκλεισμό επιπρόσθετης οργανικής νόσου (π.χ. διαταραχών πήξης, καρκίνου εντέρου)



Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη



Ιατρός Eιδική Παθολόγος



Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά



24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά : 2106252770



E mail amoschovaki@yahoo.gr.



LINKS



http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER







http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ



http://xroniakoposi.blogspot.com ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ







http://organicsexualdysfunction.blogspot.com ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ







http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)







http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ







http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ







http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ







http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ







http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ







http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ