UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: 06/12/2011

Kυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό: Ρωτάτε επίμονα ποια είναι η επιστημονική μου γνώμη.

Μετά την επιβολή έκτακτων μέτρων στην πατρίδα μας και στρατιωτικού νόμου σε πολλές χώρες του κόσμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας σας ενημερώνω

ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από 24/03/2020 επιβάλλει πειθαρχικές και επιρρίπτει ποινικές ευθύνες στα μέλη του όταν εκφράζουν δημοσίως τυχόν διαφωνίες τους με τα μέτρα της Πολιτείας και του διορισμένου επιστημονικού συμβουλίου.

Υπακούμε στους νόμους του κράτους. Έχω στείλει επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο στις 30/03/2020 και τον ΕΟΔΥ στις 27/03/2020 σχετικά με τα μέτρα.

Επίσης δηλώνω προκαταβολικώς ότι συναινώ να κοινοποιηθεί η επιστολή μου σε οποιοδήποτε πολίτη ή φορέα το επιθυμεί ή τον ελληνικό λαό εφόσον ο Ιατρικός Σύλλογος ή ο ΕΟΔΥ αποφασίσουν να την κοινοποιήσουν.

Links

https://anastasiamoschovaki1.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

https://anastasiamoschovaki1.blogspot.com/2020/03/blog-post.html

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη! Η επιστήμη της ιατρικής παγκοσμίως αγωνίζεται για τον εφοδιασμό του ανθρώπου με τη μέγιστη δυνατή ψυχολογική πνευματική σωματική ευεξία και μακροζωία ανεξαρτήτως χώρας, φυλής, θρησκείας, αιτίου νοσηρότητας ή πολιτεύματος.

Υπεύθυνα δίπλα σας: 28 χρόνια κλινικής εμπειρίας. 21 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου. Ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

Search This Blog

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.
Εκτυπώστε την εφημερίδα δελτίο πρόληψης του ιατρείου, το τεύχος Άνοιξη 2020, σε pdf,https://drive.google.com/file/d/1VIzsZRmyVgk2uJ24DcRXyIN1yJpboBVw/view?usp=sharing

12/6/11

ΟΖΩΔΕΣ ΕΡΥΘΗΜΑ

Οζώδες ερύθημα σε 29χρονη κοπέλα, λόγω χρόνιας ηπατίτιδας C
Από το ιατρικό προσωπικό μου αρχείο
Πρόκειται για επώδυνα ψηλαφητά οζίδια ερυθρού χρώματος, που εμφανίζονται κυρίως στα κάτω άκρα. Προοδευτικά τα οζίδια λαμβάνουν χρώμα κυανό, ενώ οι βλάβες μπορεί να λάβουν ένα χαρακτηριστικό κιτρινοπράσινο χρώμα. Διαρκούν από λίγες ημέρες έως αρκετούς μήνες. Σπάνια εξελκώνονται. Συνηθέστερα εμφανίζονται σε διαδοχικές εκθύσεις.

Η εμφάνιση των όζων προκύπτει ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας, σε παράγοντες ουσίες καταστάσεις νοσήματα του οργανισμού. Λόγω της αυξημένης δραστηριοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος, προκαλείται αυξημένη κινητοποίηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, στις περιοχές της βλάβης, με αποτέλεσμα οίδημα, συρροή ηωσινόφιλων και ουδετερόφιλων πολυμορφοπυρήνων, λεμφοκυττάρων, μακροφάγων στις περιοχές των όζων. Οι παράγοντες, ουσίες, καταστάσεις και νοσήματα, που προκαλούν οζώδες ερύθημα είναι:

 Η κύηση

 Το άγχος

 Η συναισθηματική υπερευαισθησία

 Λοιμώξεις (π.χ. φυματίωση, ιώσεις)

 Φάρμακα (π.χ. σουλφοναμίδες, βρωμίδια)

 Αυτοάνοσα νοσήματα

 Ρευματολογικά νοσήματα

 Νοσήματα του εντέρου

 Η σαρκοείδωση

 Καρκινώματα (σπανίως)Η σωστή παθολογική εξέταση έχει κομβική σημασία στη σωστή διαφορική διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία.Δρ. Αναστασία ΜοσχοβάκηΙατρός Ειδική ΠαθολόγοςΦραγκοπούλου 10, Κηφισιά24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770E mail: amoschovaki@yahoo.gr.Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTERhttp://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣhttp://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣhttp://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣhttp://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣhttp://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗhttp://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗhttp://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑhttp://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑhttp://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1


ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΜΩΛΩΠΙΣΜΟΙ - ΕΚΧΥΜΩΣΕΙΣ

Αυτόματες εκχυμώσεις περιοχής αστραγάλου κατώτερου τριτημορίου κνήμης χωρίς προηγηθέν τραύμα σε νέο 36 ετών. Ο έλεγχος ανέδειξε ιδιοπαθή θρομβοπεμική πορφύρα
Από το ιατρικό προσωπικό μου αρχείο
Η αυτόματη εμφάνιση εκχυμώσεων και μωλωπισμών είναι ένα σπάνιο σύμπτωμα, που οδηγεί τον πάσχοντα στο παθολογικό ιατρείο. Οι εκχυμώσεις και οι μωλωπισμοί οφείλονται σε λύση της συνέχειας του αγγείου και εξαγγείωση αίματος. Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζονται από κόκκινο ή κυανό ή κυανέρυθρο χρώμα. Παρά το γεγονός ότι σημαντικές πλήξεις και τραύματα αναμένεται να προκαλέσουν εκχυμώσεις και μώλωπες, οι εκχυμώσεις και οι μωλωπισμοί, όταν προκαλούνται αυτόματα, χρήζουν ιατρικής διερευνήσεως.Καθημερινά συμβαίνουν δεκάδες μικροτραυματισμοί στο ανθρώπινο σώμα οι οποίοι δεν υποπίπτουν στην ανθρώπινη αντίληψη ή προκαλούν μη αναγνωρίσιμες από το ανθρώπινο μάτι εκχυμώσεις. Στο υγιές άτομο υπάρχει ένα πολύπλοκο σύστημα αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε παράγοντες που κυκλοφορούν στο αίμα και προκαλούν πήξη και σε παράγοντες που κυκλοφορούν στο αίμα και προκαλούν διάλυση του σχηματιζόμενου θρόμβου. Το υγιές αγγείο δεν υπόκειται εύκολα σε τραυματισμό, αλλά και σε κάθε περίπτωση κινδύνου εξαγγείωσης αίματος λόγω μικρολύσεων κινητοποιούνται μηχανισμοί που περιλαμβάνουν:1. Το σπασμό του αγγείου2. Την προσκόλληση αιμοπατελίων3. Την ενεργοποίηση πλειάδας παραγόντων του αίματος σε μια αλυσίδα ταχέων χημικών αντιδράσεων, γνωστών και ως «καταιγίδα της πήξης»4. Τον σχηματισμό θρόμβου5. Τη συρρίκνωση του θρόμβου6. Την λύση ή την οργάνωση του θρόμβου σε ινώδη ιστό, ανάλογα με το είδος και την θέση του αγγείου.Οι αυτόματοι μωλωπισμοί εμφανίζονται κυρίως, όταν υπάρχει διαταραχή σε ένα ή και τα τρία επίπεδα που παρατίθενται παρακάτω:Α. Υπάρχει διαταραχή στη σύσταση των ιστών ή του αγγείου, με αποτέλεσμα να αιμορραγούν εύκολα. Κληρονομικοί παράγοντες, το γήρας (περιπτώσεις γεροντικής πορφύρας), δερματικές αλλοιώσεις, η ανεπάρκεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ορισμένες ορμονικές διαταραχές, οι αγγειίτιδες αποτελούν τα πιο συνήθη αίτια της κατηγορίας.Β. Υπάρχει διαταραχή στην αιμόσταση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρώιμη αποκατάσταση μικρολύσεων, που οδηγούν σε εξαγγείωση αίματος. Κληρονομικοί παράγοντες, ηπατικές βλάβες, νεφρικές βλάβες, φάρμακα, διαταραχές των αιμοπεταλίων, ανεπάρκεια βιταμινών, συμπληρώματα διατροφής και βότανα αποτελούν τα πιο συχνά αίτια της κατηγορίας.

Γ. Παθολογική αύξηση παραγόντων στο αίμα, που καθιζάνουν στο αγγείο και αυξάνουν το επίπεδο του μικροτραυματισμού του. Αποκόλληση εμβόλων σε αθηρωματική αρτηριακή νόσο, καθίζηση κρυοσφαιρινών σε νοσήματα αίματος και αυτοάνοσα, καθίζηση λοιμωδών εμβόλων σε σοβαρές λοιμώξεις είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Σε αρκετές περιπτώσεις τα αίτια είναι μεικτά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, εξάνθημα ή διαταραχή της χρώσης του δέρματος, εκλαμβάνεται λανθασμένα ως μωλωπισμός.Η σωστή παθολογική εξέταση έχει κομβική σημασία στη σωστή διαφορική διάγνωση και θεραπεία.Δρ. Αναστασία ΜοσχοβάκηΙατρός Ειδική ΠαθολόγοςΦραγκοπούλου 10, Κηφισιά24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770E mail: amoschovaki@yahoo.gr.Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTERhttp://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣhttp://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣhttp://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣhttp://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣhttp://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗhttp://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗhttp://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑhttp://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑhttp://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1