·


· Πάσχετε από δυσεπίλυτο, σύνθετο ή σπάνιο παθολογικό πρόβλημα;

Σταματήστε να πειραματίζεστε με την υγεία σας και να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε άστοχες θεραπείες. Καλέστε 24 ώρες το 24ωρο το 2106252770 ή το 2102122198 και κάντε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας κλείνοντας ραντεβού τώρα.

· Διαμένετε στην επαρχία ή στο εξωτερικό και θέλετε αποτελεσματικές λύσεις στο δυσεπίλυτο ή σπάνιο ή σύνθετο πρόβλημα που σας απασχολεί;

Σταματήστε να βασανίζεστε και χρησιμοποιήστε με ασφάλεια τη νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής του ιατρείου. Στείλτε μήνυμα με θέμα τηλεϊατρική στο amoschovaki@yahoo.gr αναφέροντας το πρόβλημά σας για να ενημερωθείτε σχετικά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Α. Μάθετε γιατί είμαστε μοναδικοί στην επίλυση δυσεπίλυτων προβλημάτων:

· Συνδεόμαστε on line με τα καλύτερα ιατρικά κέντρα του κόσμου τα οποία μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για νέα αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα για ειδικά παθολογικά προβλήματα. Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε στο εξωτερικό για να λύσετε το δυσεπίλυτο παθολογικό πρόβλημα που σας απασχολεί.

· Συνδεόμαστε με τα καλύτερα κέντρα Εναλλακτικής Ιατρικής που μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για έρευνες που γίνονται σε φάρμακα και θεραπευτικά ή διατροφικά προγράμματα παραδοσιακών θεραπευτικών συστημάτων (κινέζικη ιατρική βοτανική ιατρική διατροφική ιατρική). Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε σε κέντρα ολιστικής εναλλακτικής ιατρικής στην Κίνα στις ΗΠΑ ή αλλού.

· Χρησιμοποιούμε καινοτόμο ηλεκτρονικό λογισμικό και εφαρμόζουμε αποτελεσματικά συστήματα ποιότητας. Δεν θα βοηθηθείτε περισσότερο εάν επισκεφτείτε οποιοδήποτε σύγχρονο παθολογικό ιατρείο στις ΗΠΑ την Ευρώπη ή αλλού.

· Έχετε την δυνατότητα 24ωρης άμεσης επικοινωνίας μέσω της 24ωρης γραμματείας του ιατρείου οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε.

· Συνεργαζόμαστε με υπερσύγχρονα νοσοκομεία σε περίπτωση που το ειδικό σας πρόβλημα επιβάλλει νοσοκομειακή αντιμετώπιση. Δεν έχετε συγκριτικό πλεονέκτημα εάν εισαχθείτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Β. Η διεύθυνση του ιατρείου είναι Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά και ο ηλεκτρονικός μας τόπος http://iatreioamoschovaki.gr. Στην παρούσα ιστοσελίδα η Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη ενημερώνει για θέματα πρόληψης.

Search This Blog

Loading...

7/8/10

ΣΤΟΜΑ : ΠΛΗΓΕΣ - ΑΦΘΕΣ - "ΑΦΤΡΕΣ"

Το στόμα αποτελεί μία από τις πύλες που συνδέουν το εσωτερικό του σώματος, με τον εξωτερικό κόσμο. Ένα από τα συνηθέστερα παθολογικά συμπτώματα, που οδηγούν τους ασθενείς στα παθολογικά ιατρεία είναι η ύπαρξη πληγής στο στόμα. Η πληγή μπορεί να είναι ανώδυνη ή να συνοδεύεται από πόνο. Η ύπαρξη μίας ή πολλαπλών πληγών στο στοματικό βλεννογόνο, είναι η πιο συνήθης βλάβη του στοματικού βλεννογόνου.

Η λεία και ομαλή υφή του στοματικού βλεννογόνου συχνά διαταράσσεται από οδοντικές παθήσεις, τοπικές βλάβες ή συστηματικά οργανικά νοσήματα. Τα τραυματικά έλκη, λόγω ακατάλληλων οδοντοστοιχιών ή θερμών γευμάτων, δεν είναι σπάνια στην καθημερινή ιατρική πρακτική.

Η παλαιά αντίληψη ότι το στόμα είναι ένας από τους καθρέπτες της συνολικής υγείας του σώματος και της σωστής διατροφικής επάρκειας δεν είναι άστοχη, εφόσον χρόνιες διατροφικές ελλείψεις (π.χ. ανεπάρκεια σιδήρου, βιταμίνης c), συστηματικά παθολογικά προβλήματα και λοιμώδεις παράγοντες συνδέονται με την ανάπτυξη στοματικών εξελκώσεων. Η ανάπτυξη επίμονων αφθών, μπορεί να συνδέεται με χρόνια νοσήματα και παθολογικές καταστάσεις, όπως είναι ο καρκίνος, ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα, τα λεμφώματα, η χρήση φαρμάκων. Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου στόματος με άφθες, είναι το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ, η έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες μέγιστης ηλιοφάνειας, τα γεύματα που είναι πλούσια σε καρυκεύματα.

Μία ευρεία κατηγορία ιών και παθογόνων μικροοργανισμών δημιουργούν φλεγμονή του στοματικού βλεννογόνου με την ανάπτυξη εξελκώσεων. Στους ιούς αυτούς συγκαταλέγονται οι ιοί coxsackie, echovirus, epstein barr, o ιός aids, ο έρπητας, οι ιοί των θηλωμάτων, οι μύκητες, το μυκοβακτηρίδιο φυματίωσης. Η επίπτωση μιας ευρείας κατηγορίας σεξουαλικώς μεταδιδόμενων παθογόνων, που προκαλούν λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου αυξάνεται ανησυχητικά σήμερα.

Τι πρέπει να κάνετε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση:

• Κάνετε μια καλή διατροφή, που να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες, χωρίς τυποποιημένα τρόφιμα, με επαρκή πρόσληψη φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Μην τρώτε καυτερά φαγητά και μην χρησιμοποιείτε ακραίες θερμοκρασίες στα γεύματα (καυτό κρύο).

Το γρήγορο φαγητό, συχνό στις ημέρες μας, αυξάνει την πιθανότητα τυχαίων μικροτραυματισμών. Να αποφεύγετε το αλκοόλ.

• Χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.

• Μην καπνίζετε.

• Η καλή υγιεινή των δοντιών και οι τακτικές πλύσεις με αντισηπτικά στοματικά διαλύματα βοηθούν.

• Επί εμμονής των συμπτωμάτων η καλή οδοντιατρική και παθολογική εκτίμηση είναι επιβεβλημένη.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας προς συμπληρωματική πληροφόρηση:

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1.