·


· Πάσχετε από δυσεπίλυτο, σύνθετο ή σπάνιο παθολογικό πρόβλημα;

Σταματήστε να πειραματίζεστε με την υγεία σας και να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε άστοχες θεραπείες. Καλέστε 24 ώρες το 24ωρο το 2106252770 ή το 2102122198 και κάντε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας κλείνοντας ραντεβού τώρα.

· Διαμένετε στην επαρχία ή στο εξωτερικό και θέλετε αποτελεσματικές λύσεις στο δυσεπίλυτο ή σπάνιο ή σύνθετο πρόβλημα που σας απασχολεί;

Σταματήστε να βασανίζεστε και χρησιμοποιήστε με ασφάλεια τη νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής του ιατρείου. Στείλτε μήνυμα με θέμα τηλεϊατρική στο amoschovaki@yahoo.gr αναφέροντας το πρόβλημά σας για να ενημερωθείτε σχετικά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Α. Μάθετε γιατί είμαστε μοναδικοί στην επίλυση δυσεπίλυτων προβλημάτων:

· Συνδεόμαστε on line με τα καλύτερα ιατρικά κέντρα του κόσμου τα οποία μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για νέα αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα για ειδικά παθολογικά προβλήματα. Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε στο εξωτερικό για να λύσετε το δυσεπίλυτο παθολογικό πρόβλημα που σας απασχολεί.

· Συνδεόμαστε με τα καλύτερα κέντρα Εναλλακτικής Ιατρικής που μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για έρευνες που γίνονται σε φάρμακα και θεραπευτικά ή διατροφικά προγράμματα παραδοσιακών θεραπευτικών συστημάτων (κινέζικη ιατρική βοτανική ιατρική διατροφική ιατρική). Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε σε κέντρα ολιστικής εναλλακτικής ιατρικής στην Κίνα στις ΗΠΑ ή αλλού.

· Χρησιμοποιούμε καινοτόμο ηλεκτρονικό λογισμικό και εφαρμόζουμε αποτελεσματικά συστήματα ποιότητας. Δεν θα βοηθηθείτε περισσότερο εάν επισκεφτείτε οποιοδήποτε σύγχρονο παθολογικό ιατρείο στις ΗΠΑ την Ευρώπη ή αλλού.

· Έχετε την δυνατότητα 24ωρης άμεσης επικοινωνίας μέσω της 24ωρης γραμματείας του ιατρείου οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε.

· Συνεργαζόμαστε με υπερσύγχρονα νοσοκομεία σε περίπτωση που το ειδικό σας πρόβλημα επιβάλλει νοσοκομειακή αντιμετώπιση. Δεν έχετε συγκριτικό πλεονέκτημα εάν εισαχθείτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Β. Η διεύθυνση του ιατρείου είναι Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά και ο ηλεκτρονικός μας τόπος http://iatreioamoschovaki.gr. Στην παρούσα ιστοσελίδα η Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη ενημερώνει για θέματα πρόληψης.

Search This Blog

Loading...

12/18/10

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ : ΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή που κληρονομείται με τον αυτοσωματικό υπολειπόμενο τύπο κληρονομικότητας. Το γονίδιο που ευθύνεται για το μεσογειακό πυρετό αναγνωρίστηκε με κλωνοποίηση θέσης το 1997.

Η νόσος προσβάλλει σχεδόν αποκλειστικά άτομα που διαμένουν στην περιοχή της Μεσογείου. Οι πάσχοντες παρουσιάζουν έλλειψη μιας ειδικής πρωτεάσης που απενεργοποιεί την ιντερλευκίνη 8 και τον χημειοτακτικό παράγοντα του συμπληρώματος 5Α σε υγρά του σώματος.

Ο οικογενής μεσογειακός πυρετός χαρακτηρίζεται από επεισόδια πυρετού με φλεγμονή στους ορογόνους υμένες, τον αρθρικό υμένα ή το δέρμα. Πάνω από το 90% των ασθενών παρουσιάζουν επεισόδια κοιλιακού άλγους ή κοιλιακή ευαισθησία. Τα επεισόδια είναι συχνά απρόβλεπτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζονται με το άγχος, την άσκηση, την έμμηνο ρύση. Η τυπική διάρκεια των κρίσεων είναι 24 – 72 ώρες, ενώ η συχνότητά τους κυμαίνεται από μία κρίση κάθε λίγες ημέρες έως πολύ αραιές κρίσεις με μακροχρόνιες περιόδους χωρίς συμπτώματα.

Οι προσβολές του υπεζωκοτικού υμένα που περιβάλλει τον πνεύμονα εκδηλώνεται με οξύ θωρακικό άλγος. Αρθρίτιδα εμφανίζεται σπανιότερα, ενώ οι απλοί πόνοι των αρθρώσεων είναι πιο συχνοί. Η μυαλγία που προκαλείται από την άσκηση είναι συχνή και ένα μικρό ποσοστό μπορεί να εμφανίσει εμπύρετη μυαλγία διάρκειας αρκετών εβδομάδων. Εξάνθημα στο δέρμα εμφανίζεται σπάνια και έχει συνήθως τη μορφή επηρμένου επίπεδου ερυθήματος, το οποίο εμφανίζεται στην ραχιαία επιφάνεια του άκρου ποδός, του αστραγάλου ή στα κάτω άκρα.

Σοβαρές επιπλοκές της νόσου είναι η περικαρδιακή συλλογή, η φλεγμονή του οσχέου, η άσηπτη μηνιγγίτιδα, η αγγειίτιδα. Η συστηματική αμυλοείδωση, συχνή επιπλοκή της νόσου πριν την ανακάλυψη αποτελεσματικής θεραπείας, είναι η κύρια αιτία θανάτου.

Η διάγνωση τίθεται από την κλινική εικόνα, τον εργαστηριακό έλεγχο και ειδικές γενετικές θεραπείες.

Τι πρέπει να ξέρετε επιπρόσθετα για τον μεσογειακό πυρετό :

• Σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.

• Ορισμένα φυσικά φάρμακα εναλλακτικής ιατρικής δρουν βοηθητικά.

• Η μεταμόσχευση εφαρμόζεται σε ορισμένα σπάνια περιστατικά με αντοχή στην φαρμακευτική θεραπεία.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά : 2106252770

Ε mail amoschovaki@yahoo.gr

Ενημερωτικές ιστοσελίδες του ιατρείου:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1