UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: 26/04/2016

Search This Blog

Υπεύθυνα δίπλα σας: 32 χρόνια κλινικής εμπειρίας, 26 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για γνώμες ασθενών κάντε click εδώ https://iatreiomoschovaki.blogspot.com/

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.

4/26/16

ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η στυτική δυσλειτουργία παθολογικής αιτιολογίας βαίνει αυξανόμενη σήμερα και αποτελεί σημαντικό πρόβλημα σε άντρες ηλικίας άνω των σαράντα ετών. Η στυτική δυσλειτουργία οργανικής αιτιολογίας  εκδηλώνεται κυρίως είτε ως ανεπάρκεια στύσης που μπορεί να εκτείνεται σε πλήρη αδυναμία στύσης είτε ως αδυναμία επαρκούς διατήρησης στύσης είτε ως διαταραχή εκσπερμάτωσης.
Η ομαλή στυτική δυσλειτουργία προϋποθέτει άριστη κυκλοφορία αίματος, επάρκεια νευρολογικών αντανακλαστικών, καλό καρδιοαναπνευστικό σύστημα, σωστά επίπεδα ορμονών και γενικά υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.
 Κατά την διάρκεια της στύσης αυξάνεται η εισροή αίματος σε τοπικό σύστημα βοθρίων και υφίσταται σταδιακώς χαλάρωση του λείου μυός του σώματος του πέους. Το οξείδιο του αζώτου αποτελεί σημαντική ουσία για την επίτευξη και διατήρηση φυσιολογικής στύσης. Η εκσπερμάτωση διεγείρεται από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο προκαλεί σύσπαση επιδυδιμίδας, σπερματικού πόρου, σπερματικών κυστιδίων, προστάτη, με αποτέλεσμα την εισροή σπερματικού υγρού στην ουρήθρα. Πολύπλοκες νευρικές οδοί και ορμόνες ρυθμίζουν τη στύση.  
Η στυτική δυσλειτουργία οργανικής αιτιολογίας προκαλείται από παράγοντες και νοσήματα που προκαλούν διαταραχές αιματικής ροής στην περιοχή του πέους, διαταραχές νεύρων στην περιοχή, διαταραχές ορμονών. Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι νοσημάτων που ευθύνονται για την διαταραχή είναι ο διαβήτης, η αποφρακτική αρτηριοσκληρυντική αγγειοπάθεια, η ανεπάρκεια τεστοστερόνης.  Oι πιο συνήθεις παράγοντες της καθημερινότητας που ευθύνονται για το πρόβλημα είναι:
1. Το κάπνισμα
   H ελαστικότητα  των αγγείων του γεννητικού συστήματος, η ομαλή έκκριση μονοξείδιου του αζώτου ΝΟ από το άθικτο ενδοθήλιο η καλή τοπική βιοχημική ισορροπία είναι προϋποθέσεις επαρκούς στύσης. Ο άκαυστος καπνός περιέχει νικοτίνη, καρκινογόνες ουσίες και τοξίνες, με την καύση όμως οι βλαπτικές ουσίες σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα την διατάραξη της βιοχημικής ισορροπίας στο γεννητικό σύστημα, την απώλεια ελαστικότητας των αγγείων και την ανάπτυξη δυσλειτουργίας του ενδοθηλίου. Ανάλογες μακροπρόθεσμες δυσμενείς επιδράσεις στη στυτική λειτουργία έχουν και άλλες τοξικές ουσίες (π.χ. χασίς, κοκαΐνη).
2. Ο μεταβολισμός που δυσλειτουργεί
Σημεία διαταραγμένου μεταβολισμού είναι η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, η αύξηση της χοληστερόλης, η παχυσαρκία, το αυξημένο σάκχαρο αίματος, τα αυξημένα τριγλυκερίδια, το υψηλό ουρικό οξύ. Το μεταβολικό σύνδρομο, είναι ένα επικίνδυνο οργανικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από εκσεσημασμένη μεταβολική δυσλειτουργία στην οποία υπάρχουν  ταυτόχρονα τρεις ή περισσότερες από τις διαταραχές που αναφέρονται παρακάτω:
§  Κοιλιακή συσσώρευση λίπους
§  Αυξημένα τριγλυκερίδια αίματος
§  Χαμηλά επίπεδα υψηλής πυκνότητας χοληστερόλης hdl
§  Αρτηριακή πίεση αίματος υψηλή ή οριακά φυσιολογική
§  Σάκχαρο αίματος υψηλό ή οριακά φυσιολογικό.
Η πλούσια σε κορεσμένα και trans λιπαρά τα οποία ανευρίσκονται κλασσικά στο βούτυρο, τα ζωικά λίπη, τις μαργαρίνες αλλά και στα φυτικά έλαια των τυποποιημένων προϊόντων και των εστιατορίων (trans λιπαρά), η καθιστική ζωή και η απομάκρυνση από παραδοσιακά μεσογειακά διατροφικά μοντέλα είναι οι κύριοι παράγοντες που καθιστούν το μεταβολικό σύνδρομο και τη σχετιζόμενο με αυτό στυτική δυσλειτουργία, την προεξάρχουσα αιτία στυτικής δυσλειτουργίας οργανικής αιτιολογίας σε ενηλίκους χωρίς συμπτώματα και χωρίς γνωστό υποκείμενο συγκεκριμένο νόσημα.
3. Η κατάχρηση αλκοόλ.
Η πόση αλκοόλ βαίνει αυξανόμενη σήμερα και αποτελεί αιτία ηπατίτιδας, σεξουαλικής ανικανότητας, κίρρωσης, εγκεφαλοπάθειας, καρδιοπάθειας, αναπνευστικών γαστρεντερικών προβλημάτων. Πολλοί άντρες έχουν φτάσει σε φάση εξάρτησης και εθισμού από το αλκοόλ, χωρίς να έχουν συνείδηση της κατάστασης στην οποία έχουν περιπέσει.
Η  κατάχρηση  αλκοόλ διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των αντανακλαστικών της στύσης επιδρώντας στο νευρικό σύστημα. Παράλληλα αφυδατώνει το σώμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα αγγειοτενσίνης, ορμόνης που συνδέεται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία. Η ποσότητα που απαιτείται για να προκαλέσει δυσμενή αποτελέσματα στο ανδρικό γεννητικό σύστημα ποικίλει από άτομο σε άτομο αλλά αυξάνει σημαντικά όταν η προσλαμβανόμενη ποσότητα αλκοόλ υπερβαίνει τα δύο ποτά ημερησίως.
Ο εντοπισμός και η ορθή αποκατάσταση όλων των νοσημάτων και παραγόντων που ευθύνονται για τη στυτική δυσλειτουργία είναι απαραίτητη για την επίλυση του προβλήματος. Εκτός από την άρση της αιτίας που ευθύνεται για το πρόβλημα, είναι απαραίτητη η χορήγηση υποστηρικτικών και εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων και φαρμάκων.
Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.
Τα κανάλια του ιατρείου http://iatreioamoschovaki.gr είναι:
Κόπωση: Συλλογή video
https://www.youtube.com/channel/UCraKRIyTq0qW8eMtKnmr3hw Πρόληψη: Συλλογή video
· Συνδεόμενες ιστοσελίδες πρόληψης του ιατρείου:
http://amoschovakineaprolipsi.blogspot.gr/ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΒΟΝΝΗ ΠΑΡΙΣΙ ΠΕΚΙΝΟ ΤΟΚΙΟ: ΝΕΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ
http://xroniakoposi.blogspot.com ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ
http://organicsexualdysfunction.blogspot.com ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ
http://frequentmedicaldisorders.blogspot.comFREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)
http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.comΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ
http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
· Facebook
· Twitter
http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.comΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
http://herbsiatreioamoschovaki.blogspot.gr/ ΒΟΤΑΝΑ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

http://votanikienallaktikiatriki.blogspot.gr/ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ