·


· Πάσχετε από δυσεπίλυτο, σύνθετο ή σπάνιο παθολογικό πρόβλημα;

Σταματήστε να πειραματίζεστε με την υγεία σας και να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε άστοχες θεραπείες. Καλέστε 24 ώρες το 24ωρο το 2106252770 ή το 2102122198 και κάντε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας κλείνοντας ραντεβού τώρα.

· Διαμένετε στην επαρχία ή στο εξωτερικό και θέλετε αποτελεσματικές λύσεις στο δυσεπίλυτο ή σπάνιο ή σύνθετο πρόβλημα που σας απασχολεί;

Σταματήστε να βασανίζεστε και χρησιμοποιήστε με ασφάλεια τη νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής του ιατρείου. Στείλτε μήνυμα με θέμα τηλεϊατρική στο amoschovaki@yahoo.gr αναφέροντας το πρόβλημά σας για να ενημερωθείτε σχετικά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Α. Μάθετε γιατί είμαστε μοναδικοί στην επίλυση δυσεπίλυτων προβλημάτων:

· Συνδεόμαστε on line με τα καλύτερα ιατρικά κέντρα του κόσμου τα οποία μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για νέα αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα για ειδικά παθολογικά προβλήματα. Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε στο εξωτερικό για να λύσετε το δυσεπίλυτο παθολογικό πρόβλημα που σας απασχολεί.

· Συνδεόμαστε με τα καλύτερα κέντρα Εναλλακτικής Ιατρικής που μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για έρευνες που γίνονται σε φάρμακα και θεραπευτικά ή διατροφικά προγράμματα παραδοσιακών θεραπευτικών συστημάτων (κινέζικη ιατρική βοτανική ιατρική διατροφική ιατρική). Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε σε κέντρα ολιστικής εναλλακτικής ιατρικής στην Κίνα στις ΗΠΑ ή αλλού.

· Χρησιμοποιούμε καινοτόμο ηλεκτρονικό λογισμικό και εφαρμόζουμε αποτελεσματικά συστήματα ποιότητας. Δεν θα βοηθηθείτε περισσότερο εάν επισκεφτείτε οποιοδήποτε σύγχρονο παθολογικό ιατρείο στις ΗΠΑ την Ευρώπη ή αλλού.

· Έχετε την δυνατότητα 24ωρης άμεσης επικοινωνίας μέσω της 24ωρης γραμματείας του ιατρείου οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε.

· Συνεργαζόμαστε με υπερσύγχρονα νοσοκομεία σε περίπτωση που το ειδικό σας πρόβλημα επιβάλλει νοσοκομειακή αντιμετώπιση. Δεν έχετε συγκριτικό πλεονέκτημα εάν εισαχθείτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Β. Η διεύθυνση του ιατρείου είναι Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά και ο ηλεκτρονικός μας τόπος http://iatreioamoschovaki.gr. Στην παρούσα ιστοσελίδα η Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη ενημερώνει για θέματα πρόληψης.

Search This Blog

Loading...

2/18/13

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ


Τα τριγλυκερίδια είναι λιπίδιο του οργανισμού και αποτελούν τη μορφή με την οποία ο οργανισμός αποθηκεύει το λίπος στον λιπώδη ιστό για να το χρησιμοποιήσει σε περιόδους αυξημένων αναγκών για τις μεταβολικές του ανάγκες.
Τα τριγλυκερίδια απορροφώνται εξωγενώς  από τον οργανισμό μέσω των τροφών  όταν καταναλώνονται λιπαρά τρόφιμα, συντίθενται όμως και στον οργανισμό με ενδογενείς μηχανισμούς βιοσύνθεσης. Όταν το άτομο προσλαμβάνει υπερβολική ποσότητα θερμίδων, οι ενδογενείς μηχανισμοί βιοσύνθεσης προάγονται.
Οι πιο συνήθεις παθολογικοί παράγοντες που προκαλούν αύξηση των τριγλυκεριδίων είναι:
·        Η υπερβολική θερμιδική πρόσληψη
·        Το αυξημένο σάκχαρο
·        Η αντίσταση στην ινσουλίνη
·        Οι νεφρικές παθήσεις
·        Η παχυσαρκία
·        Η κατάχρηση αλκοόλ
·        Ορισμένα φάρμακα
Σε ορισμένα άτομα τα αυξημένα τριγλυκερίδια δεν έχουν καμία παθολογική επίπτωση. Οι κυριότερες παθολογικές επιπτώσεις των αυξημένων τριγλυκεριδίων είναι η παγκρεατίτιδα, η λιπώδης διήθηση ήπατος, η δυσλειτουργία ενδοθηλίου με αποφρακτική αγγειοπάθεια (ανδρική ανικανότητα, στεφανιαία νόσος, εγκεφαλικά επεισόδια).
Η παγκρεατίτιδα είναι μια σοβαρή φλεγμονή του παγκρέατος που προκαλείται από τα αυξημένα τριγλυκερίδια και μπορεί ενίοτε να απειλήσει την ζωή του πάσχοντος.
Η λιπώδης διήθηση προκαλείται από διήθηση του ήπατος από τα τριγλυκερίδια. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή είναι αθώα στις περισσότερες περιπτώσεις ασθενών, σε μικρό ποσοστό ασθενών εξελίσσεται  σε στεατοηπατίτιδα και κίρρωση. Ενίοτε σε έδαφος λιπώδους διήθησης  αναπτύσσεται καρκίνωμα.
Τα τριγλυκερίδια αποτελούν παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο της καρδιάς όπως διαφαίνεται στο σχήμα.
Εκτός από στεφανιαία νόσο κακή αιμάτωση λόγω προαγωγής της αρτηριοσκληρυντικής διαδικασίας μπορεί να συμβεί και σε άλλα όργανα όπως το ανδρικό γεννητικό σύστημα (ανδρική ανικανότητα), ο εγκέφαλος (εγκεφαλική ανεπάρκεια) τα άκρα (διαλείπουσα χωλότητα).

Οι κυριότεροι παράγοντες που καθορίζουν το ύψος του κινδύνου είναι:
·        Το μέγεθος της αύξησης των τριγλυκεριδίων
·        Η ηλικία
·        Η συνύπαρξη αυξημένης LDL χοληστερόλης
·        Η συνύπαρξη μεταβολικού συνδρόμου
·        Το κάπνισμα
·        Η συνύπαρξη υπέρτασης
·        Η συνύπαρξη διαβήτη
·        Η κληρονομικότητα


Σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία των τριγλυκεριδίων και των παθολογικών επιπλοκών τους. Η θεραπεία των τριγλυκεριδίων γίνεται με κατάλληλη διατροφή συμπληρώματα φάρμακα ή συνδυασμό.
Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη
Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.
Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:
https://www.facebook.com/pages/Αναστασία-Μοσχοβάκη-Ιατρός-Ειδική-Παθολόγος Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://xroniakoposi.blogspot.com ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ

http://organicsexualdysfunction.blogspot.com  ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ

http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

 http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com  ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com  ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ  - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com  ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ