UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ - ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥΔΙΑΖΟΥΝ

Search This Blog

Υπεύθυνα δίπλα σας: 32 χρόνια κλινικής εμπειρίας, 26 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για γνώμες ασθενών κάντε click εδώ https://iatreiomoschovaki.blogspot.com/

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.

10/25/12

ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ - ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥΔΙΑΖΟΥΝ


Η σωστή λειτουργία του δέρματος των κάτω άκρων και όλων των παρακείμενων και υποκείμενων ιστών (π.χ. των αρθρώσεων, των νεύρων, των μυών) είναι απαραίτητη για να υπάρξει φυσιολογική αίσθηση. Τα μουδιάσματα των κάτω άκρων είναι παθολογικό πρόβλημα το οποίο συχνά ταλαιπωρεί τον πάσχοντα εμποδίζοντάς τον να επιτελέσει συνήθεις δραστηριότητες. Ιατρικώς τα αισθήματα αυτά είναι γνωστά ως δυσαισθησίες, παραισθησίες, μυρμηκίες.
Παρά το γεγονός ότι παροδικά συμπτώματα, μπορεί να εμφανιστούν σε φυσιολογικά άτομα μετά από έκθεση σε πολύ έντονο ψύχος, μετά από παρατεταμένη ορθοστασία ή λόγω άγχους, παθολογικά νοσήματα που προκαλούν αλλοίωση της σύστασης των ιστών που εδράζονται στα κάτω άκρα, μείωση της ποιότητας του αίματος που αρδεύει το σώμα ή νευρολογικές βλάβες πρέπει να αποκλειστούν. Ορμονικές διαταραχές, φλεγμονές δέρματος, αγγειοπάθειες, νευροπάθειες, αιματολογικά νοσήματα είναι οι συνηθέστερες οργανικές βλάβες.
Άμεση ιατρική παθολογική εξέταση (εντός ημιώρου) από την εμφάνιση του συμπτώματος απαιτείται όταν:
·        Υπάρχει υψηλή πιθανότητα για εξελισσόμενο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Υψηλή πιθανότητα υπάρχει όταν υπάρχει αιφνίδια απώλεια της αίσθησης ή της κίνησης (για παράδειγμα ο πάσχων δεν αισθάνεται το άγγιγμά μας   στο πάσχον μέρος του σώματος ή δεν μπορεί να το κινήσει). Η αμερικανική ένωση εγκεφαλικών επεισοδίων έχει προτείνει ένα αδρό μπούσουλα δοκιμασιών για το ευρύ κοινό και τον πολίτη που συνοδεύει τον πάσχοντα, ο οποίος είναι εύκολο να απομνημονευτεί. Παρά τις ατέλειες της δοκιμασίας (δεν περιλαμβάνονται ορισμένα συμπτώματα), εάν μία ή περισσότερες από τις δοκιμασίες είναι θετική, η ιατρική παρέμβαση πρέπει να γίνει εντός ημιώρου από την έναρξη των συμπτωμάτων. Οι δοκιμασίες πρέπει να γίνονται οπωσδήποτε από τους συνοδούς διότι ο πάσχων από εξελισσόμενο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο πάσχει συχνά από νοσοαγνωσία υποβαθμίζοντας το πρόβλημά του.







Η δοκιμασία ανύψωσης των άκρων γίνεται ως εξής:
Λέτε στον πάσχοντα να κρατήσει τα χέρια σε θέση πρότασης και στο ίδιο ύψος επί τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια το με τον πάσχοντα ξαπλωμένο του λέτε να υψώσει και να κρατήσει τα πόδια σε θέση δέκα εκατοστών από το έδαφος επί τέσσερα λεπτά. Εάν το ένα χέρι ή πόδι δεν μπορεί να κρατηθεί στο ύψος που έχει τοποθετηθεί και πέφτει η δοκιμασία είναι θετική και υπάρχει ένδειξη ταχείας ιατρικής παρέμβασης.
·        Υπάρχει τοπικό πρήξιμο, επέκταση του μουδιάσματος στον κορμό είτε στην ρίζα του σκέλους ή πόνος διότι μπορεί να πρόκειται για επικίνδυνη αγγειακή απόφραξη.
Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη
Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά
24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770
E mail: amoschovaki@yahoo.gr

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:
https://www.facebook.com/pages/Αναστασία-Μοσχοβάκη-Ιατρός-Ειδική-Παθολόγος Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://xroniakoposi.blogspot.com ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ

http://organicsexualdysfunction.blogspot.com  ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ

http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

 http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com  ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com  ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ  - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com  ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ