·


· Πάσχετε από δυσεπίλυτο, σύνθετο ή σπάνιο παθολογικό πρόβλημα;

Σταματήστε να πειραματίζεστε με την υγεία σας και να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε άστοχες θεραπείες. Καλέστε 24 ώρες το 24ωρο το 2106252770 ή το 2102122198 και κάντε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας κλείνοντας ραντεβού τώρα.

· Διαμένετε στην επαρχία ή στο εξωτερικό και θέλετε αποτελεσματικές λύσεις στο δυσεπίλυτο ή σπάνιο ή σύνθετο πρόβλημα που σας απασχολεί;

Σταματήστε να βασανίζεστε και χρησιμοποιήστε με ασφάλεια τη νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής του ιατρείου. Αφήστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο 2102122198 ή 2106252770 για να ενημερωθείτε σχετικά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Α. Μάθετε γιατί είμαστε μοναδικοί στην επίλυση δυσεπίλυτων προβλημάτων:

· Συνδεόμαστε on line με τα καλύτερα ιατρικά κέντρα του κόσμου τα οποία μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για νέα αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα για ειδικά παθολογικά προβλήματα. Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε στο εξωτερικό για να λύσετε το δυσεπίλυτο παθολογικό πρόβλημα που σας απασχολεί.

· Συνδεόμαστε με τα καλύτερα κέντρα Εναλλακτικής Ιατρικής που μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για έρευνες που γίνονται σε φάρμακα και θεραπευτικά ή διατροφικά προγράμματα παραδοσιακών θεραπευτικών συστημάτων (κινέζικη ιατρική βοτανική ιατρική διατροφική ιατρική). Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε σε κέντρα ολιστικής εναλλακτικής ιατρικής στην Κίνα στις ΗΠΑ ή αλλού.

· Χρησιμοποιούμε καινοτόμο ηλεκτρονικό λογισμικό και εφαρμόζουμε αποτελεσματικά συστήματα ποιότητας. Δεν θα βοηθηθείτε περισσότερο εάν επισκεφτείτε οποιοδήποτε σύγχρονο παθολογικό ιατρείο στις ΗΠΑ την Ευρώπη ή αλλού.

· Έχετε την δυνατότητα 24ωρης άμεσης επικοινωνίας μέσω της 24ωρης γραμματείας του ιατρείου οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε.

· Συνεργαζόμαστε με υπερσύγχρονα νοσοκομεία σε περίπτωση που το ειδικό σας πρόβλημα επιβάλλει νοσοκομειακή αντιμετώπιση. Δεν έχετε συγκριτικό πλεονέκτημα εάν εισαχθείτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Β. Η διεύθυνση του ιατρείου είναι Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά και ο ηλεκτρονικός μας τόπος http://iatreioamoschovaki.gr. Στην παρούσα ιστοσελίδα η Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη ενημερώνει για θέματα πρόληψης.

Search This Blog

Loading...

10/9/11

ΧΑΜΗΛΟ ΝΑΤΡΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΥΠΟΝΑΤΡΙΑΙΜΙΑ)

Το νάτριο αποτελεί το κυριότερο εξωκυττάριο ιόν. Μεταφέρεται ενεργητικά έξω από τα κύτταρα με ειδική αντλία Κ, Να ΑΤΡάση. Στο φυσιολογικό άτομο, η δραστική ωσμωλικότητα του εξωκυττάριου υγρού καθορίζεται κυρίως από τη συγκέντρωση Να, με δεδομένο ότι οι κύριες διαλυτές ουσίες του εξωκυττάριου υγρού είναι άλατα Να.

Σύνθετοι μηχανισμοί, επεμβαίνουν μετά την πρόσληψη νατρίου με τις τροφές, για να διατηρήσουν σε σταθερή κατάσταση το ισοζύγιο νατρίου. Ανάλογα με την ωσμωλικότητα του πλάσματος και την τιμή της συγκέντρωσης του νατρίου κινητοποιούνται ορμόνες και παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί, που οδηγούν σε κατακράτηση νερού-νατρίου ή αύξηση της αποβολής τους μέσω του παραγόμενου από τους νεφρούς ούρο.

Το χαμηλό νάτριο αίματος προκαλεί εγκεφαλική δυσλειτουργία, λόγω ωσμωτικής μετακίνησης ύδατος και αύξησης του όγκου των εγκεφαλικών κυττάρων. Συμπτώματα, όπως ατονία, ναυτία, σύγχυση, λήθαργος, εμφανίζονται. Στα αρχικά στάδια, η υπονατριαιμία μπορεί να είναι χωρίς συμπτώματα ή η συμπτωματολογία να είναι ήπια. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις υπονατριαιμίας, μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί, εμβροντησία, κώμα.

Τα αίτια της χαμηλής συγκέντρωσης νατρίου του αίματος διαιρούνται σε:

1. Νοσήματα και καταστάσεις που συνοδεύονται κυρίως από αυξημένη πρόσληψη ή κατακράτηση νερού, με αποτέλεσμα την «ωσμωτική αραίωση» και την πτώση του νατρίου του αίματος. Ενδεικτικά στα νοσήματα και τις καταστάσεις της κατηγορίας συγκαταλέγονται νεφρικά νοσήματα, νοσήματα ηπατικής ανεπάρκειας, καρδιακής ανεπάρκειας, ορμονικά νοσήματα, η πρωτοπαθής πολυδιψία.

2. Νοσήματα και καταστάσεις που συνοδεύονται κυρίως από μειωμένη πρόσληψη ή αυξημένη απώλεια νατρίου.

Ενδεικτικά στα νοσήματα και τις καταστάσεις της κατηγορίας συγκαταλέγονται οι καταστάσεις υπερβολικής εφίδρωσης, η διάρροια, οι έμετοι, λήψη διουρητικών.

3. Νοσήματα και καταστάσεις που συνοδεύονται από αυξημένη ωσμωτική μετακίνηση νερού από τον ενδοκυττάριο χώρο στον εξωκυττάριο. Η πιο συχνή «ωσμωτικά δραστική» ουσία είναι το αυξημένο σάκχαρο αίματος. Το αυξημένο σάκχαρο αίματος προκαλεί μετακίνηση νερού από το εσωτερικό στο εξωτερικό του κυττάρου με αποτέλεσμα την «ψευδή» εικόνα υπονατριαιμίας.

Λόγω των δυσμενών αποτελεσμάτων που επιφέρει το χαμηλό νάτριο στην λειτουργία κυρίως των εγκεφαλικών κυττάρων, η υπονατριαιμία πρέπει να διερευνάται σωστά ιατρικώς και να αποκαθίσταται. Μόνο όταν κατά τη σωστή ιατρική αξιολόγηση, δεν διαπιστώνεται καμία επίπτωση στην λειτουργία του εγκεφαλικού κυττάρου, ο υποκείμενος παράγοντας που προκαλεί την υπονατριαιμία έχει ελεγχθεί, η υπονατριαιμία είναι μικρού βαθμού και δεν έχει κίνδυνο επιδείνωσης, δεν χορηγείται θεραπεία αποκατάστασης του χαμηλού νατρίου αίματος.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770

E mail: amoschovaki@yahoo.gr.

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1.