·


· Πάσχετε από δυσεπίλυτο, σύνθετο ή σπάνιο παθολογικό πρόβλημα;

Σταματήστε να πειραματίζεστε με την υγεία σας και να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε άστοχες θεραπείες. Καλέστε 24 ώρες το 24ωρο το 2106252770 ή το 2102122198 και κάντε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας κλείνοντας ραντεβού τώρα.

· Διαμένετε στην επαρχία ή στο εξωτερικό και θέλετε αποτελεσματικές λύσεις στο δυσεπίλυτο ή σπάνιο ή σύνθετο πρόβλημα που σας απασχολεί;

Σταματήστε να βασανίζεστε και χρησιμοποιήστε με ασφάλεια τη νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής του ιατρείου. Αφήστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο 2102122198 ή 2106252770 για να ενημερωθείτε σχετικά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Α. Μάθετε γιατί είμαστε μοναδικοί στην επίλυση δυσεπίλυτων προβλημάτων:

· Συνδεόμαστε on line με τα καλύτερα ιατρικά κέντρα του κόσμου τα οποία μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για νέα αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα για ειδικά παθολογικά προβλήματα. Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε στο εξωτερικό για να λύσετε το δυσεπίλυτο παθολογικό πρόβλημα που σας απασχολεί.

· Συνδεόμαστε με τα καλύτερα κέντρα Εναλλακτικής Ιατρικής που μας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για έρευνες που γίνονται σε φάρμακα και θεραπευτικά ή διατροφικά προγράμματα παραδοσιακών θεραπευτικών συστημάτων (κινέζικη ιατρική βοτανική ιατρική διατροφική ιατρική). Δεν θα αντλήσετε επιπρόσθετο όφελος εάν ταξιδέψετε σε κέντρα ολιστικής εναλλακτικής ιατρικής στην Κίνα στις ΗΠΑ ή αλλού.

· Χρησιμοποιούμε καινοτόμο ηλεκτρονικό λογισμικό και εφαρμόζουμε αποτελεσματικά συστήματα ποιότητας. Δεν θα βοηθηθείτε περισσότερο εάν επισκεφτείτε οποιοδήποτε σύγχρονο παθολογικό ιατρείο στις ΗΠΑ την Ευρώπη ή αλλού.

· Έχετε την δυνατότητα 24ωρης άμεσης επικοινωνίας μέσω της 24ωρης γραμματείας του ιατρείου οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε.

· Συνεργαζόμαστε με υπερσύγχρονα νοσοκομεία σε περίπτωση που το ειδικό σας πρόβλημα επιβάλλει νοσοκομειακή αντιμετώπιση. Δεν έχετε συγκριτικό πλεονέκτημα εάν εισαχθείτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Β. Η διεύθυνση του ιατρείου είναι Φραγκοπούλου 10 Κηφισιά και ο ηλεκτρονικός μας τόπος http://iatreioamoschovaki.gr. Στην παρούσα ιστοσελίδα η Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη ενημερώνει για θέματα πρόληψης.

Search This Blog

Loading...

9/12/11

ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ: ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι η πιο συχνή καλοήθης πάθηση, που εμφανίζεται στον προστάτη, με την πάροδο της ηλικίας. Στην εμφάνιση της νόσου σημαντικό ρόλο έχει η κληρονομικότητα.

Ο προστάτης είναι ένας αδένας που βρίσκεται στην πύελο, περιβάλλεται από το ορθό, την ουροδόχο κύστη, το περιπροστατικό και το ραχιαίο φλεβικά πλέγματα που είναι υπεύθυνα για την λειτουργία της στύσης και το σφιγκτήρα της ουρήθρας, που είναι υπεύθυνος για τον παθητικό έλεγχο της ούρησης. Ο ρόλος του προστάτη είναι να παρέχει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτωση.

Με την πάροδο της ηλικίας, ο προστάτης γίνεται περισσότερο ευαίσθητος στην επίδραση των ανδρογόνων, με αποτέλεσμα την υπερπλασία των κυττάρων του. Μία σειρά αυξητικών παραγόντων, έχουν ενοχοποιηθεί, όπως ο βασικός ινοβλαστικός αυξητικός παράγοντας και ο μετατρεπτικός αυξητικός παράγοντας. Η μείωση της απόπτωσης ως ενοχοποιητικός μηχανισμός έχει περιγραφεί επίσης. Ο διογκωμένος προστάτης προκαλεί αποφρακτικά φαινόμενα στην περιοχή της ουρήθρας και αύξηση των αντιστάσεων της εξόδου των ούρων από την κύστη.

Σειρά από μελέτες αναδεικνύουν επίσης ρήξη της ισορροπίας συμπαθητικού παρασυμπαθητικού συστήματος στην περιοχή και διαταραγμένα επίπεδα ΝΟ με αποτέλεσμα την αυξημένη συσταλτικότητα των μυών της ουροδόχου, του προστάτη, της ουρήθρας. Η αθηρωμάτωση προκαλεί χρόνια ισχαιμία στην περιοχή του προστάτη με αποτέλεσμα την εμφάνιση ατροφικών αλλοιώσεων και ίνωσης στην περιοχή.

Οι παραπάνω παθοφυσιολογικές διαταραχές προκαλούν:

1. Αίσθημα γεμάτης ουροδόχου κύστης μετά το τέλος της ούρησης

2. Συχνουρία

3. Διακοπτόμενη ούρηση

4. Αδύναμη ροή ούρων

5. Καθυστέρηση κατά την έναρξη της ούρησης

6. Στάγδην απώλεια ούρων μετά το τέλος της ούρησης

7. Νυκτουρία

8. Έντονη επιθυμία για ούρηση

9. Μειωμένη διάμετρο ούρων

Η προστατική δυσλειτουργία μπορεί να είναι ελαφρά ή σοβαρή. Οι ουρολοιμώξεις, η αιματουρία, η λιθίαση της κύστης και η νεφρική ανεπάρκεια αποτελούν επιπλοκές της νόσου, που εμφανίζονται σε ορισμένους ασθενείς.

Μία συνήθης δοξασία που επικρατεί δυστυχώς στην Ελλάδα, είναι ότι η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη στην περίπτωση της υπερπλασίας του προστάτη. Η δοξασία αυτή ενισχύεται δυστυχώς και από την επιθετική πολιτική, που ακολουθούν πολλοί έλληνες ουρολόγοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του χειρουργείο είναι ότι, ενώ αποκαθιστά το πρόβλημα της υπερπλασίας, αρκετές φορές καταλείπει μόνιμη στυτική δυσλειτουργία και ανδρική ανικανότητα. Το θέμα αυτό δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί ούτε με τις νεώτερες χειρουργικές τεχνικές, λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας του νευροαγγειακού συστήματος του πέους που διέρχεται από την περιοχή, ακόμη και σε μινιμαλιστικές επεμβατικές πράξεις. Ενώ, η χρησιμότητα του χειρουργείου, ήταν αδιαμφισβήτητη σε παλαιότερες εποχές, σήμερα τα νεώτερα φάρμακα που έχουμε στην φαρέτρα μας για την υπερπλασία, αλλά και για την αντιμετώπιση της ανδρικής βιολογικής γήρανσης, προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις και καθιστούν το χειρουργείο άχρηστο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται μόνα ή σε συνδυασμούς, αποκαθιστώντας τα συμπτώματα και αναστέλλοντας την επιδείνωση της κατάστασης.

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770


Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:

http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

http://worlddiseasedays.blogspot.com ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

 http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ

http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ

http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1