UA-150363673-1 Dr Αν. Μοσχοβάκη, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: 13/12/2009

Search This Blog

Υπεύθυνα δίπλα σας: 32 χρόνια κλινικής εμπειρίας, 26 χρόνια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για γνώμες ασθενών κάντε click εδώ https://iatreiomoschovaki.blogspot.com/

Total Pageviews

Στην παρούσα ιστοσελίδα πρόληψης γράφει η ιατρός Ειδική Παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Ο ηλεκτρονικός τόπος του ιατρείου (τηλ. 2106252770) είναι http://iatreioamoschovaki.gr.

12/13/09

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Η περιοχή γύρω από τα μάτια αποτελεί μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι οι μαύροι κύκλοι στα μάτια μπορεί να οφείλονται σε παράγοντες όπως αϋπνία, χρήση φαρμάκων, πόση αλκοόλ, χρήση τοξικών ουσιών, κακές κοσμητικές παρεμβάσεις (π.χ. χημικό peeling, χρήση ακατάλληλων οφθαλμολογικών ή δερματολογικών κρεμών).
Όταν οι μαύροι κύκλοι είναι επίμονοι για τα συνήθη δεδομένα ενός συγκεκριμένου ατόμου και παρά την απόσυρση οξέως δρώντων εκλυτικών παραγόντων, πρέπει να γίνεται σωστή ιατρική εξέταση. Αυτό είναι επιβαλλόμενο διότι συστηματικά νοσήματα και παθολογικές συνήθειες που δρουν σε βάθος χρόνου έχουν ως αποτέλεσμα είτε την αλλοίωση τοπικά του δέρματος είτε την διαταραχή της κατανομής της τοπικής χρωστικής, της μελανίνης.
Διατροφικές ελλείψεις, όπως πρωτεϊνών βιταμινών Α, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β και σιδήρου, η αφυδάτωση, η απότομη αυξομείωση βάρους μετά από εφαρμογή επιβαρυντικής για τον οργανισμό δίαιτας, το κάπνισμα, είναι παθολογικοί παράγοντες που δρουν χρονίως αλλοιώνοντας τον ιστό του δέρματος, που ευρίσκεται γύρω από τα μάτια. Ο κατάλογος των νοσημάτων που προκαλούν μαύρους κύκλους είναι μακρύς και περιλαμβάνει τοπικά νοσήματα (π.χ. αλλεργίες, τοπικές λοιμώξεις και νοσήματα του δέρματος) και συστηματικά νοσήματα( π.χ. ενδοκρινοπάθειες, μεταβολικά νοσήματα, νεοπλάσματα, αυτοάνοσα, σύνδρομα δυσαπορρόφησης). Κατά την ιατρική εξέταση διερευνάται το διατροφικό, οικογενειακό ιστορικό, ατομικό αναμνηστικό του εξεταζόμενου, οι συνήθειες της καθημερινότητας και εξετάζεται η ύπαρξη αντικειμενικών παθολογικών σημείων σε άλλες περιοχές του σώματος. Τα στοιχεία αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την ακριβή αξιολόγηση του συμπτώματος, την εκτίμηση της αναγκαιότητας εργαστηριακών εξετάσεων και τον σχεδιασμό της ενδεικνυόμενης θεραπείας.
Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη
Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά
24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770
E mail:
amoschovaki@yahoo.gr
Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:
http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ
http://systemichypertension.blogspot.com ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ
http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ
http://internationaltravelmedicine.blogspot.com ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
http://novelswineinfluenza.blogspot.com ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ.